19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Tacizci sapık linçten zor kurtuldu

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, birlikte yaşadığı 38 yaşındaki Ş.Ç.'nin, 14 yaşındaki kızı E.Ç.'yi sözle taciz edip, ardından tecavüze kalkışan 52 yaşındaki kahve işletmecisi M.H., mahalle sakinleri tarafından öldüresiye dövüldü. M.H.'yi linçten polisler kurtardı.

Son günlerde çocuklara taciz, tecavüz ve cinsel istismar olaylarıyla gündeme gelen Milas'ta bir skandal daha yaşandı. Evcil hayvan satışı yapan ve kahvehane işleten M.H., önceki akşam yanında çalışan ve birlikte yaşadığı Ş.Ç.'nin evine gitti. İddiaya göre, Ş.Ç.'nin alışveriş yapmak için dışarı çıkmasını fırsat bilen M.H., evde OKS'ye hazırlık için ders çalışan E.Ç.'yi sözle taciz etmeye başladı. Daha sonra E.Ç.'nin bacaklarını okşayıp öpmeye çalışan M.H., divana yatırıp tecavüze kalkıştı.

M.H.'nin bir anlık dalgınlığından faydalanıp çığlık atarak sokağa fırlayan genç kızın feryadına mahalleli koştu. Mahalle sakinleri, genç kızın peşinden bahçeye kadar koşan ve bu sırada alışverişten dönen annesi Ş.Ç. ile tartışmaya başlayan M.H.'nin üzerine saldırdı. Tacizciyi öldüresiye döven mahalle halkı iyice kontrolden çıktı. M.H.'yi linç edilmekten olay yerine gelen polis ekipleri kurtardı. Gözaltına alınan M.H., önce Milas 75'inci Yıl Devlet Hastanesi’ne götürülüp tedavi edildi, sorgusunun ardından da bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi. M.H. nin gözlerindeki morluklar ve vücudundaki yara izleri dikkat çekti.

DAHA ÖNCE DE TACİZ ETMİŞ

Milas Emniyet Müdürlüğü’nde ifade veren E.Ç. ise M.H.’nin daha önce de kendisini birçok kez sözlü ve elle tacizde bulunduğunu ancak bu kez tam tecavüz etmek üzereyken elinden kurtulduğunu söyledi. E.Ç., M.H.'nin 10 yaşındaki kardeşi A.Ç.'yi de sürekli dövdüğünü anlattı.


Anne Ş.Ç., ise sevgilisi M.H. den şikayetçi olurken, “İkimiz de duluz. Bir süredir beraber yaşıyorduk. Çocuklarıma kötü davranıyordu ancak çaresizdim. Kızıma bu yaptıklarından sonra onunla birlikte olmam mümkün değil. Bu sapıklık cezasız kalmamalı” diye konuştu.


Milas'ta son aylarda yaşanan çocuklara yönelik taciz, tecavüz ve cinsel istismar olaylarıyla ilgili kaymakamlıkça bir komisyon kurulmuştu. Komisyon, olayların nedenine ve nasıl önleneceğine ilişkin çalışma başlatmıştı.

..
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 17:33:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?