22
Mayıs
2024
Çarşamba
MİLAS - MUĞLA

'TALO TIR' Milas'ta

Talasemi Federasyonu tarafından başlatılan “Ulusal Talasemi Mücadele Kampanyası” çerçevesinde Türkiye’nin 24 ilini dolaşan TALO TIR Muğla’nın Milas ilçesine geldi. 

8 Mayıs’ta İstanbul’dan başlayan ve Ankara, Kayseri, Siirt, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Antakya, İskenderun, Adana, Mersin, Konya, Isparta, Burdur, Antalya, Denizli’de yapılan çalışmalardan sonra Milas’a ulaşan TALO TIR’da halk arasında ‘kansızlık’ olarak bilinen hastalıkla ilgili eğitim semineri veriliyor. Ayrıca Sağlık Grup Başkanlığı’nda görevli doktorlar da halka broşür dağıtarak çalışmaya destek verdi. 1. No’lu Sağlık Ocağı önünde konuşlanan TALO TIR’ı Milas’tan sonra Marmaris, Ortaca, Dalaman ve Fethiye’ye gidecek. 

Talasemiyle mücadele çalışmalarına destek veren Dr. Funda Özaağaç, hastalığın ‘Akdeniz anemisi’ adıyla bilinmesinden ötürü yaygın bir kanı olarak, hastalığın yalnızca Akdeniz’de yaşayan insanlarda görüldüğü fikri oluştuğu, bunun ise son derece yanlış olmakla birlikte her insanın mutlaka talasemi testi yapması gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2007 Cuma 09:57:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?