18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİLAS - MUĞLA

Tapu ümit ederken mahkemelik oldular

Milas’ın iki köyünde, kadastro çalışması yapıldı, arazilere tapu verilmesi umudu doğdu. Ancak tam da bu sırada, ormanı işgal ettikleri gerekçesiyle köylüler hakkında dava açıldı

Muğla’nın Milas İlçesi’ne bağlı Selimiye Beldesi’nin Kayabükü ve Çukurköy sakinlerinin tapu ümidi yerini hayal kırıklığına bıraktı.  Milas Kadastro Müdürlüğü bir süre önce bölgede kadastro çalışmalarını tamamlamıştı. Köylüler, dededen, babadan kalma arazilerine tapu verilmesi için umutla beklemeye başlamıştı. Ancak bu arada, İlçe Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de benzer bir çalışma yaptı. Bazı arazilerin, orman sahası içinde olduğu belirlendi. 60 köylü hakkında ormanı işgal ettikleri gerekçesiyle dava açıldı.

İtiraz ettiler
Tapu bekleyen vatandaşların eline, mahkeme celbi geldi, bu gelişme şok etkisi yarattı, isyan ettirdi. Çukurköy sakinlerinden 71 yaşındaki Hüseyin Soyuer, dedesinden miras arazide 80 yıldır zeytin yetiştirdiklerini söyledi, “Kadastro Müdürlüğü’nün listesinde adıma kayıtlı görünüyor. Listeler 2 kez askıya çıktı, kimse itiraz etmedi” dedi. Kayabükü’nde yaşayan Dursun Öztürk de şöyle konuştu: “Tapu beklerken elimize mahkeme celbi ulaştı. Bu arazi 1971 yılında ölen dedeme babasından kalmış. Devletin iki kurumu nasıl birbirinden ayrı çalışır?”

 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 13:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?