24
Mayıs
2024
Cuma
MİLAS - MUĞLA

Tarihi ağaçlar koruma altına alınacak

TARİHİ AĞAÇLAR KORUMA ALTINA ALINACAK

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan asırlık ağacın kurtarılması için hazırlanan “Milas’ın Anıt Ağaçları Projesi” kamuoyuna tanıtıldı.

Milas, Muğla genelinde bir ilke daha imza atarak tarihi ağaçları koruma altına alıyor. Milas Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile Milas Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma-Tanıtma Vakfı (MİÇEV) Başkanı Nevzat Çağlar Tüfekçi’nin katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıda “Milas’ın Anıt Ağaçları Projesi” hakkında açıklamada bulunuldu.

Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, “Projeyle ilgili köy muhtarlarımıza çevrelerinde bulunan tarihi ağaçları bildirmeleri için yazı yazıldı. Projeyle ilgili olarak kurulacak komisyon tarafından incelemeler yapılacak, ağaçların fotoğrafları çekilecek, tescilleri yapılarak koruma altına alınacak. İnsanları günümüzden geçmişe götüren tarihsel ağaçlar var. Bunlar herkes tarafından bilinir hale gelsin istiyoruz. Bu proje diğer il ve ilçelere örnek olması bakımından da önem arz ediyor” dedi.

Diğer dernek ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunan Atçı, “Diğer dernek ve sivil toplum kuruluşları kendi alanlarında yapabilecekleri projeler hazırlasınlar. Her şeyi devletten beklemek yerine bir şeyler yapmak gerekir. Ortak aklı ortaya çıkararak çözüm üretmek gerekir. Böylece şikayetlerde azalmış olur” diye konuştu.

TESCİLİ YAPILMIŞ İKİ AĞAÇ BULUNUYOR

Proje destek verdikleri için Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a teşekkür eden MİÇEV Başkanı Başkanı Nevzat Çağlar Tüfekçi: “Böyle bir proje yoktu. Geç kalmış bir çalışma ama yapılmış olması bizi sevindiriyor. Tarihi ağaçların gelecek kuşaklara aktarılması sağlanacak” şeklinde konuştu.

Tüfekçi, Milas’ta şu anda tescili yapılmış iki ağacın olduğunu belirterek, “Bunlardan biri Hacıilyas Meydanı’ndaki ağaç diğeri ise Pazar Cami’nin oradaki” ifadelerini kulandı.

TARİHİ AĞAÇLAR KORUMA ALTINA ALINACAK
TARİHİ AĞAÇLAR KORUMA ALTINA ALINACAK
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 17:11:01
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 17:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?