15
Mayıs
2024
Çarşamba
MİLAS - MUĞLA

Temel kazısı tarihi gün yüzüne çıkarttı

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, bir inşaatın temel kazısı sırasında ilk belirlemelere göre üretim yeri olarak kullanıldığı tahmin edilen Geç Roma-Erken Bizans Dönemi'ne ait ‘işlik’ bulundu.

Şevketiye Mahallesi'nde Milas Müze Müdürlüğü Ekipleri'nin de hazır bulunduğu bir temel kazısı sırasında tarihi buluntulara rastlandı. Müze Müdürlüğü kazı ekibi, bir hafta önce kazı çalışması başlattı. Bir haftadan bu yana sürdürülen çalışmalarda, duvarlarla çevrilmiş bir yapıda, su künkleri ve değirmen taşları bulundu. Kazılar esnasında, zaman zaman insan kemiklerine de rastlandı. Helenistik Dönem yapılarının mimari parçaları da kullanılarak, devşirme olarak yapılan yapının Geç-Roma dönemine ait olduğu tahmin ediliyor.

Milas Müze Müdürü Erol Özen, kazı çalışma alanında incelemelerde bulunarak kalıntılar hakkında bilgiler verdi. Özen, yapıdaki en önemli özelliğin değirmen taşlarının ve su künklerinin bulunması olduğunu belirterek, “Çalışmalar, şu an parselin tam ortasında kalan harçlı, düzensiz yapıda sürüyor. Muhtemelen kendi döneminde üretim yeri olarak kullanılan bu tarihi kalıntılar işlevi tamamlandıktan sonra terkedilmiş. Kazı ekibimiz ve işçilerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Kazı devam ettikçe daha aydınlatıcı ve sağlam bilgilere ulaşacağız. Şimdiden kesin bir şey söylemek için çok erken” diye konuştu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 10:31:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?