27
Mayıs
2024
Pazertesi
MİLAS - MUĞLA

THK 10 bin deri topladı

THK MİLAS ŞUBESİ BU YIL 15 BİN KURBAN DERİSİ HEDEFLİYOR

Muğla’nın Milas ilçesinde Türk Hava Kurumu (THK) yaklaşık 10 bin kurban derisi topladı. THK Milas Şube Başkanı Ahmet Faik Demirkol, bu yıl yaşanan ekonomik kriz nedeniyle kurban kesen vatandaşların sayısının geçen yıllara oranla daha az olduğunu söyledi.

Milas’ta THK tarafından toplanan kurban derilerinin işlenmek üzere Denizli’ye gönderileceğini ifade eden A. Faik Demirkol, ekonomik kriz ve kefaletle kurban kesenlerin sayısının artması nedeniyle bu yıl geçen yıla oranla daha az kurban derisi topladıklarını bildirdi. Geçen yıl ilçede toplam THK olarak 17 bin 400 kurban derisi topladıklarını belirten Demirkol bu yıl yaklaşık 10 bin deri topladıklarını söyledi.

Konuyla ilgili İHA Milas Muhabiri’ne bir açıklama yapan THK Milas Şube Başkanı Ahmet Faik Demirkol, “Kurban derileri toplamaya devam ediyoruz. Şu ana kadar toplanan derileri alıcı kamyon sarıp götürüyor. Şu ana kadar yaklaşık 10 bin deri toplandı. Ne kadarının büyükbaş ne kadarının küçükbaş hayvan derisi olduğunu şu anda bilmiyorum, detaylı bilgiyi daha sonra veririz.” dedi.

Geçen yıl 17 bin 400 adet kurban derisi toplandığını bu yıl ise beklenen sayının 15 bin adet civarında olduğunu da söyleyen Demirkol, sayının düşmesinde ekonomik krizin ve vatandaşların vekaleten kurban kesimine yönelmelerinin etkisinin olduğunu belirtti.

THK MİLAS ŞUBESİ BU YIL 15 BİN KURBAN DERİSİ HEDEFLİYOR
THK MİLAS ŞUBESİ BU YIL 15 BİN KURBAN DERİSİ HEDEFLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2009 Pazar 13:27:03
Güncelleme :30 Kasım 2009 Pazartesi 11:44:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?