19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Tiyatrolar Günü'ne kutlama mesajı

Milas Sanatçılar Derneği (MİSAD) Başkanı Mehmet Nergiz, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda tüm vatandaşların tiyatrolar gününü kutladı.


Her yıl 27 Mart, Dünya Tiyatrolar Günü olarak kutlanıyor. MİSAD Başkanı Mehmet Nergiz de 27 Mart Dünya Tiyatrolar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Nergiz, tiyatro günüyle ilgili yayınladığı mesajda; “Bütün sanatların içinde, günlük yaşantımızın paldır küldür gidişine belki de en çok karışan sanattır tiyatro. Ne iyi ki böyledir! Ne mutlu ki Milas kenti, günlük yaşamlarımıza bu denli karışan tiyatro sanatıyla uzunca yıllardır giderek gelişen ve güzelleşen bir ilişki içindedir. 1991’de MİŞTİ ile başlayan, 2004’te ilköğretim ve liseler arası Milas Tiyatro Şenliği ile süren, 2006 yılından bu yana da MİSAD Tiyatro Topluluğu’nun çalışmaları ile zenginleşen, perçinlenen bu ilişki, denilebilir ki bir tür ‘sahne alışkanlığı’ oluşmuştur Milas’ta.

Bu alışkanlığın belde ve köylerimiz için de söz konusu olduğunu sevinerek belirtmek gerekir. Ama gene de çok az olduğumuzu, daha doğrusu gelinen yerle, varılan düzeyle yetinmemiz gerektiğini de belirtmeliyim. Ve buraya bir de ilçemizde tiyatroyu yaratan, yaşatan tüm insanlara, sevgili dostlarımıza, fedakâr arkadaşlarımıza ve bizleri hiç yalnız bırakmayan tiyatro sever Milas halkına teşekkürlerimi de eklemeliyim” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 14:17:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?