27
Mayıs
2024
Pazertesi
MİLAS - MUĞLA

TRT Milas zeytinyağını tanıttı

Sofraların vazgeçilmezi olan Milas zeytinyağı TRT Türk’te Yaz Günü programına konuk oldu.

Türk mutfağının vazgeçilmezi ve kadınların güzellik iksiri olarak bilinen zeytinyağı Yapımcılığını ve yönetmenliğini Nevzat Üçyıldız’ın yaptığı Mehmet Başar’ın sunduğu “Yaz Günü” programına konuk oldu. Osman Menteşe’nin ürettiği zeytinyağının Avrupa’da ödül almasının ardından Milas zeytinyağı ününe ün kattı.

TRT Türk’te canlı olarak yayınlanan programa; TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı H. Cahit Çetin, zeytinyağı üreticisi Osman Menteşe ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın katıldı.

Menteşe, kendilerinin ürettiği zeytinyağının Avrupa’da ödüle layık görülmesinin gurur verici olduğunu ancak insanlar tarafından zeytinyağının yeteri kadar kullanılmadığını belirtirken, Başkan Çetin; zeytinyağının öneminin giderek anlaşıldığını ve hak ettiği yeri bulması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Yerel yönetimler olarak zeytinyağının tanıtımı için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini kaydeden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, zeytinyağının bu yörede her yerde kullanıldığını ve altın değerinde olduğunu ifade etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2009 Cumartesi 11:31:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?