18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİLAS - MUĞLA

Tur operatörleri Kaymakam'la görüştü

Milas'taki trizm potansiyelinin daha verimli değerlendirilmesi için tur operatörleri, Milas Kaymakamı Hulusi Doğan'ın başkanlığında bir araya geldi.

Toplantıda bir konuşma yapan Milas Kaymakamı Hulusi Doğan, "Çomakdağ'da yaptığımız kültür turizmini değerlendirmek ve eksiklikleri tespit etmek amacıyla böyle bir toplantı düzenledik. Biz burada yapılacak olan çalışmaları nasıl daha iyiye taşırız, nasıl daha iyi yaparız aramak için bulunmaktayız" dedi.

Konuyla ilgili yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek için söz alan TÜRSAB Genel Sekreteri Çiğdem Demiralp, özellikle Bafa sınırları içerisinde bulunan Kapıkırı'nda sorun yaşadıklarını dile getirerek, "Kapıkırı'nda bulunan bekçi bizden göl kenarına dahi inerken para istiyor. Ancak biz antik alana girmiyoruz ve buraya giriş için bizden istenen 4 YTL'yi de vermek istemiyoruz. Bu konuda, her hafta sıkıntı yaşıyoruz. Bunun yanında birde o bölgede satış yapmak isteyen bayanlar var. Bu bayanlar kendi ürettikleri malları satabilmek adına, turistleri rahatsız ederek satış yapmak istiyorlar. Bu da bizleri zor durumda bırakıyor" dedi.

Köylerinde yapılmakta olan kültür turizminin alt yapı çalışmaları olarak nitelendirilecek olan temizlik çalışmalarında, köy muhtarlığının yaptığı çalışmaların yetersizliğinden bahseden İkiztaş Turizm Geliştirme Derneği Başkanı Hasan Akyol, "Bu çalışmalar muhtarlık tarafından yaptırılamayacaksa dernek tarafından yaptıralım" diyerek, bunun yanında köy içi yollarının ve çevre bölgelerin acilen temizlenmesi gerektiğini vurguladı.

Kaymakam Doğan, ayrıca Kapıkırı'nda yaşanan sıkıntılarla ilgili gerekli olan yerlere talimatlar vererek, konunun bir an önce çözüme kavuşturulması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerinin sözünü verdi.
Toplantıya, Milas Kaymakamı Hulusi Doğan, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Ali Ünlüsoy, Kültür ve Turizm Şube Müdür Vekili Yusuf Demir, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Çiğdem Demiralp, Çomakdağ Muhtarı Ali Üsküdar, Çomakdağ Kızılağaç Kültür Turizm Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Hasan Yıldırım İkiztaş Turizm Geliştirme Derneği Başkanı Hasan Akyol ve Türel Buldan katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2005 Perşembe 14:39:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?