22
Mayıs
2024
Çarşamba
MİLAS - MUĞLA

Turistler otellerine geri döndü

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Meşelik köyünde dün çıkan orman yangını nedeniyle Sunsail Clups Marverde'den tahliye edilerek başka otellere yerleştirilen 350 İngiliz turist, bugün otellerine geri döndü.
Dün öğle saatlerinde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, 120 hektarlık Halep çamı ormanında etkili oldu.

Bölge yoğun duman altında kalırken, alevlerin ilerlediği yönde bulunan Sunsail Clups Marverde'deki turistler tahliye edildi. Yangın söndürme helikopter ve uçaklarının müdahalesiyle alevler otele sıçramadan kontrol altına alındı. Akşam saat 21.30'a kadar götürüldükleri Maya Tatil Köyü'nde ihtiyaçlarını gideren ve havuzda yüzüp sohbet eden turistler, daha sonra otobüslere bindirilerek farklı otellere yerleştirildi.

Dün akşam saat 20.00 sıralarında kontrol altına alınan yangında ise soğutma çalışmaları gece boyunca devam ederken, helikopterler zaman zaman bölgeyi havadan kontrol etti.


Bugün bölgede orman işçileri herhangi bir olumsuzluğa karşı hazır bekletilirken, Clups Marverde'nin İngiliz çalışanları ve İngiliz konuklar otellerine geri döndü. Öğle saatlerine kadar gruplar halinde otele getirilen turistlerin otobüsten inerken neşeli oldukları gözlendi. Turistler, öğle yemeği yedikten sonra havuza ve denize girerek tatillerine kaldıkları yerden devam etti. Sunsail Clups Marverde'de bir geceliğine yaşanan sessizlik yerini eğlenceye bırakırken, etraftaki tepelerde ağaçların kül olması
nedeniyle boz bir renk hakim oldu.


Londra'da bir sigorta şirketinde çalışan Matthew Fosh, bir günlük üzücü bir olay yaşadıklarını, ancak bunun tatillerine engel olmadığını söyledi. Fosh, kaldıkları yerden tatillerine devam ettiklerini ve şu an mutlu olduğunu belirtti. Doktor Elaina Waters ise, dün bir süreliğine telaş yaşadıklarını, ancak şimdi gayet rahat olduğunu dile getirdi. Elaina Waters, otobüslerle 5 yıldızlı otellere götürüldüklerini belirterek "Kaldığımız yerde de çok rahat ettik. Şimdi tatilimize yine devam ediyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2007 Salı 03:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?