19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Tütüne alternatif aranıyor

Milas İlçesi’nde tütüne alternatif ürün yetiştiriciliği ile ilgili çalışmalar sürüyor.

Milas Tarım İlçe Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Milas Kaymakamı Hulisi Doğan, pilot köy olarak seçilen Çamköy, Ulaş, Karacahisar ve Ağaçlıhöyük’te tütüne alternatif olarak verilen cins elmaların ilk meyvelerini önümüzdeki yıl vereceğini açıkladı. Kaymakam Doğan, AB ülkelerine 654 ton balık ihraç edildiğini, bugüne kadar toplam 36 bin 928 büyükbaş ve 2 bin 580 küçükbaş hayvana şap aşılaması yapıldığını belirterek, "850 büyükbaş hayvana kulak küpesi takılarak sisteme kayıtları yapıldı.

 420 büyükbaş, 100 küçükbaş hayvan ve bin arı kovanının muayenesi yapılarak veteriner sağlık raporu verildi. 11 bin ton ’kaşifbey’ türü buğday tohumluğu getirildi ve çiftçilere dağıtıldı. Muğla İl Tarım Müdürlüğü ve Özel İdare kanalıyla ilçeye getirilecek zeytin fidanları için 37 köyde bin 20 dekarlık alanda 181 üretici için dikimi gerçekleştirilecek fidan sayısı 22 bin adet olarak tespit edildi. Bodur elma ve çilek üretimiyle ilgili ön hazırlık çalışmalarına devam ediyoruz" dedi.
Kaymakam Doğan, amaçlarının yöredeki ürün çeşitliliğini arttırmak olduğunu ifade ederek, "Müdürlüğümüz, bölgemizin iklim koşullarına ve toprak yapısına uygun alternatif tarım modelleri ve ürün çeşitleri için de çalışmalar yapmaktadır. Amacımız, yöremizdeki ürün çeşitliliğini arttırarak çiftçilerimizin geçim kaynaklarının arttırılmasını sağlamak, onları alternatif ürünlerin yetiştirilmesine teşvik etmek ve tarımsal üretimin verimini arttırmaktır" diye konuştu.

milas
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 12:38:55
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 18:07:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?