20
Mayıs
2024
Pazertesi
MİLAS - MUĞLA

Tuvalet gerginliği

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılan tarihi Hacıilyas Camii’nde 70’li yıllarda cemaat tarafından yaptırılan tuvalet bölümünün ihaleye verilerek paralı hale dönüştürüleceğini ileri süren cami cemaati duruma tepki gösterdi.


Menteşeoğulları zamanında 1330 yılında yaptırılan Milas Merkez Hacıilyas Camii’nde Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen restore çalışmalarının ardından 1970’li yıllarda cemaat tarafından para toplanarak yaptırılan tuvalet kısmının ihaleye verilerek paralı kullanıma açılacağını ileri süren cami cemaati, vakıf yöneticilerinden bu soruna bir an önce çözüm bulmasını istiyor.


Merkezde bulunmasından ötürü cemaat sayısı en kalabalık camiler arasında yer alan Hacıilyas Camii’nin hasar gördüğü 1960 depreminden sonra cemaat tarafından eksikliği hissedilen tuvalet bölümünün bağış toplanarak yapıldığını, restoreyle birlikte bu bölümün yıkıldığını belirten mahalle sakinleri, “Hacıilyas Camii’nde cemaatin emeği büyüktür. Şimdi camimiz restore edilerek güzel bir görünüme kavuşturulacak. Ancak, yeni planlarda cemaatin kullanması gereken tuvalet kısmı ihaleye verilerek paralı hale getirilmiş. Bu yapılsın ama en az 1 kişilik de cemaatin ücretsiz kullanabileceği bölüm bırakılsın. Burada inceleme yapılması için müfettiş istedik” dediler.

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileribde, restorasyonun ardından tuvalet bölümünde cemaatin kullanımı için gerekli düzenlemenin yapılacağını belirtti.
(MH-MB-İK)

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 18:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?