26
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Vali: İkinici cesede ulaşılamadı

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, helikopter kazasında hayatını kaybeden Orman Muhafaza Memuru Ali Ekin'in cesedine halen ulaşılamadığını belirtti.

Bu sabah arama faaliyetlerine yeniden başlanmasının ardından olay yerine gelerek yetkililerden bilgi alan Vali Altıparmak, çalışmaların son durumu hakkında bilgi verdi.

Aydın'ın Çine ilçesi Akçaova beldesindeki yangına su taşırken Muğla Milas İlçesi yakınlarındaki Geyik Barajı'na düşen söndürme helikopterinde bulunan iki kişiyi arama çalışmalarının bu sabah yeniden başladığını anımsatan Altıparmak, Emekli Pilot Binbaşı Tanju Tezgel'in cesedinin helikopterin orta kısmında bulunarak çıkarıldığını ve 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne götürüldüğü söyledi.

Orman Muhafaza Memuru Ali Ekin'in cesedine henüz ulaşılamadığını belirten Altıparmak, şöyle konuştu: "Dalgıçlar ve sivil savunma uzmanlarının dünden beri devam eden arama çalışmaları, baraj gölündeki suyun bulanık olması nedeniyle güçlükle sürdürülüyor. Bu nedenle baraj gölünün tamamına yakın bir bölümü taranırken helikoptere de güçlükle ulaşıldı. Helikopterin sadece orta kısmına kadar olan bölümünde arama yapılabildi. İkinci cesede henüz ulaşılamadı. Ekin'in cesedinin büyük ihtimalle helikopterin kokpit kısmında olduğu düşünülüyor. Eğer ceset orada da bulunamazsa tekrar gölün tabanında ve helikopterin bulunduğu bölgeninçevresinde arama çalışmaları devam edecek."

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 15:47:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?