19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Vali yardımcısı icraya geldi

Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Milas'a bağlı Ağaçlıhöyük köyündeki bir süt fabrikasının borçlarından dolayı mallarının haczedilmesine bizzat katıldı. Fabrika yetkilileri, Yayman'a tepki gösterdi.

Milas'a bağlı Ağaçlıhöyük köyündeki bir süt fabrikasının 2006 yılındaki Kavaklıdere Kaymakamlığı'na olan 77 bin TL'lik borcu yüzünden icra geldi. İcra memurları dün kararı uygulamak için fabrikaya geldi.

Memurlar, işletmede bulunan teçhizat ve demirbaşlara jandarma eşliğinde el koydu. Borcun şu an Muğla Vali Yardımcısı olan Mestan Yayman'ın Kavaklıdere Kaymakamlığı görevine denk gelmesi nedeniyle çalışmaları takip için fabrikada bulunması işletme yetkililerinin tepkisine yol açtı. Çalışmaları görüntülemek isteyen basın mensuplarına tepki gösteren Vali Yardımcısı Yayman, gazetecileri görünce fabrikanın diğer bölümlerine gizlenerek kendisinden görüntü alınmasına izin vermedi.

Yayman, jandarma ekiplerine talimat vererek gazetecilerin uzaklaştırılmasını istedi. Bir saate yakın süren çalışma sonucu vinç yardımıyla fabrikadaki makineler Milas Belediyesi'ne ait bir kamyona yüklenerek haczedildi.

Vali Yardımcısı Yayman'ın devlet otoritesini kullanarak memurlar üzerinde baskı kurduğunu iddia eden fabrika işletmecilerinden Zübeyir Aydın, "Yapılanları anlamak mümkün değil. Sayın vali yardımcımızın burada bulunması anlaşılır gibi değil. Hakkında suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Vali Yardımcısı Yayman ise konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.


 

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 17:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?