27
Mayıs
2024
Pazertesi
MİLAS - MUĞLA

Yangınla mücadeleye büyük destek

Hava Kurumu (THK) Milas Şubesi, Türkiye’de yalnızca 5 adet bulunan CL-215 tipi yangın söndürme uçağının ikisini Milas’a getirdi.

10 saniyede 5,5 ton su alabilen uçaklar üstün sorti özelliğiyle Milas ormanlarını yangınlara karşı koruyacak. Milas’ta konuşlandırılan 2 yangın söndürme uçağı ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen THK Milas Şube Başkanı A. Faik Demirkol, konu hakkında bilgiler verdi. Toplantıda Demirkol’u, THK Milas Şubesi yönetim kurulu üyeleri Mustafa Dursun, İlhami Esen, Sebahattin Kiremitçi, üyesi Hasan Tahsin Budakoğlu ve şube saymanı Cemal Çetin yalnız bırakmadı.

7 yıllığına kiralanan uçakların şu anda askeri havaalanında konuşlandırıldığını açıklayan THK Milas Şube Başkanı A. Faik Demirkol, “CL – 215 tipi yangın söndürme uçağı şu anda dünya genelinde yangın söndürme çalışmalarında kullanılan en etkin uçaklardır. 5.5 ton su taşıma kapasitesine sahip CL – 215’in dikkat çeken özellikleri; bakım süresinin kısa ve seri şekilde yapılması, su yüzeyine iniş ve kalkış yapabilmesi, havada uzun süre kalabilmesi, yangınlara daha etkili ve sık tekrarlanan sortilerle müdahale edebiliyor, 10-12 saniye gibi çok kısa bir sürede tam kapasiteyle sunuyu alabiliyor” dedi.

5,5 ton su taşıma kapasitesine sahip bu uçakların dikkat çeken özelliklerinden bazıları, bakım süresinin kısalığı, seri bir şekilde göreve hazır hale gelmesi ve su yüzeyine iniş kalkış yapıyor olması. Havada uzun süre kalabilme özelliğiyle yangınlara daha etkili ve sık tekrarlanan sortilerle müdahale edebilen CL-215’ler, 10-12 saniye gibi çok kısa bir sürede tam kapasiteyle suyunu alabiliyor. THK’nın M-18 Dromader yangın söndürme uçakları da daha önceki yıllarda olduğu gibi üç ayrı bölgede konuşlanarak yangın söndürme çalışmalarına destek verecek.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 23:31:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?