23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Dolmuş gerginliği

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, CHP'li 2 başkan arasında yolcu dolmuşları nedeniyle çıkan gerginlik sürüyor.

Milas'ta Tabakhane-Ören hattında çalışan Ören Belediyesi ve Ören Kooperatifi'ne ait dolmuşların yarım saat arayla kalkması gerekirken saatinden önce kalkması nedeniyle başlayan tartışmalar sürüyor. Yolcuların saatinden önce aracı doldurması nedeniyle sırasını beklemeden yola çıkan Ören Belediyesi'ne ait dolmuşlara zabıtalar tarafından ceza kesilmesine, Ören Belediye Başkanı Kazım Turan tepki göstermişti. Dolmuşlar nedeniyle Ören Belediye Başkanı Kazım Turan ve Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz karşı karşıya geldi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ören Belediye Başkanı Kazım Turan, aynı partiden 2 başkan olduklarını dile getirerek, "Başkan Topuz'un bana yaptığı bu uygulamayı başka partilerin temsilcileri bile yapmıyor. Aslında parti içindeki sorunların da buralara kadar getirilmesi bence yanlıştır" dedi.

Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz ise, "Biz il ve ilçe trafik komisyonu kararlarını uyguluyoruz. Kaldı ki biz zabıtayı garajda yaşanan hanutçuluğun önlenmesi ve diğer araçların denetlenmesi için gönderiyoruz. Bu konuda bizim bir art niyetimiz yok" diyerek yanlış anlaşıldıklarını iddia etti.

Milas Kaymakamı Hulusi Doğan ise, İlçe Trafik Komisyonu kararlarına göre araçların yarımşar saat arayla kalkması gerektiğini belirterek, ancak yolcu kapasitesi dolan araçların garajdan çıkartılmamasının insanlar ve turizm açısından pek de hoş bir durum olmadığını belirterek, "Bu durumu inceleyip çözümler üreteceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 13:10:39
Güncelleme :8 Ağustos 2005 Pazartesi 15:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?