23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İtfaiye erlerinden kedi kurtarma operasyonu

Muğla'nın Milas ilçesinde özel bir alış-veriş merkezinin havalandırma deliğine düşen kedi yavrusu, vatandaşlar tarafından fark edilince, itfaiye erlerinin ve olay yerinde bulunan çocukların sayesine tekrar özgürlüğüne kavuştu.

Üç gün önce havalandırma deliğinin yanından geçtiğini belirten Elif Şabana isimli vatandaş, kedinin sesini duyduğunu belirterek. "Dün de buradan geçtiğimde aynı sesi duydum. Daha sonra bugün de geçerken kedinin sesini duyunca, durumu itfaiyeye bildirmeye karar verdim ve kedi için itfaiyeden yardım istedim" dedi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yaptığı incelemede havalandırma boşluğuna girebilmek için havalandırma deliğinin üzerinde koruyucu olarak bulunan saçları kesme kararı aldılar. Havalandırma deliğinin kesilmesiyle başlayan kovalamaca da olay yerinde bulunan çocukların da yardımıyla yakalanan kedi yavrusu vatandaşlar tarafından tekrar serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan kedi yakalandığı esnasında korktuğu için bırakıldığı yerde çiçeklerin arasına saklanarak kendini korumaya çalıştı. Olay yerinde bulunan çocuklar ve bazı vatandaşlarsa, kedinin kurtarılmasını alkışlayarak kutladılar.
Kedinin kurtarılması esnasında bir itfaiye erini de ısırarak yaraladığı öğrenildi. Kedinin kurtulmasında büyük bir rol oynayan Elif Şabana isimli bayan, kedi yavrusunu evine götürerek besleyeceğini ve kediyi bundan sonra bırakmayacağını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 14:54:20
Güncelleme :3 Ağustos 2005 Çarşamba 15:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?