1
Haziran
2024
Cumartesi
EKONOMİ

GELİ kömürüne ilgi artıyor

Yatağan Termik Santrali'ne günde 18 bin ton kömür veren Güney Ege Linyitleri (GELİ) İşletme Müdürlüğü Torbalama Tesisleri'nde, kömür satışının arttığı belirtildi.

Kapatılması gündeme gelen fakat kamuoyu baskıları nedeniyle şimdilik askıya alınan GELİ Kömür Torbalama Tesisleri, Ege Bölgesi'nin kömür ihtiyacını karşılıyor. Valilikler tarafından dar gelirli vatandaşlara dağıtılacak olan kömürün Yatağan GELİ tesislerinden karşılanacak olması, ihtiyacı daha da arttırdı.

Tesislerde üretilen 3 bin ve 4 bin kalorilik torba kömürden almak için her gün yüzlerce araç sıraya giriyor. Üretilen kömürler görevli teknik elemanlar tarafından incelenerek kalorisi ölçülüyor. Aydın, Denizli, Burdur ve Muğla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu kömürleri de GELİ Müessese Müdürlüğü'nden karşılanıyor.

GELİ Müessese Müdürlüğü'nün torbalama tesislerinde çalışmaların devam ettiğini belirten GELİ Müessese Müdürü Yüksel Akın, "Yatağan GELİ Torbalama Tesisleri'nde paketlediğimiz kömürler ilimiz dahilinde olduğu kadar, diğer Ege Bölgesi illerine de gönderiliyor. Tesislerimizde vardiya olarak çalışan işçilerimiz özverili bir şekilde yakacak kömür üretimini sürdürüyor. Bunun yanında Yatağan Termik Santrali'nin günlük 18 bin ton kömür ihtiyacını karşılıyoruz. Çevre ve Orman Bakanlığı uygun gördüğü süre içinde kömür dağıtımına devam edeceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2005 Pazartesi 14:39:31
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 14:52:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?