4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

7 ayda bin 900 aileye yardım

Uşak Belediyesi öncülüğünde yaklaşık 7 ay önce kurulan Gıda Bankası, toplam bin 723 aileye gıda ve giysi yardımda bulundu. Uşak Gıda Bankacılığı Yardım Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Demirci, yaptığı açıklamada, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Amaçlarının hiçbir fark gözetmeden, rencide etmeden yardıma muhtaç ailelere gıda ve giysi yardımında bulunmak olduğunu belirten Demirci, ülkemizde önemli çoğunlukta insanın açlık ve yoksulluk çektiği ve pek çok insanın açlık sınırında olduğu bir gerçektir. Toplumsal menfaatlerin öne çıkarılması, dayanışma duygusunun yaygınlaştırılması ve yoksulların, yetimlerin, dulların ve yardıma muhtaç ailelerin gözetilmesi gerekiyor. Özellikle içinde bulunduğumuz Ramazan ayında yardımlaşma ve paylaşma duygusunun daha fazla olması gerekiyor. Yoksul ve fakir olan vatandaşlarımızı bu ayda daha fazla gözeterek mağduriyetlerini gidermemiz gerekiyor. Mart ayında belediyemizin desteğiyle faaliyetine başlayan Gıda Bankası, bu amaçla hizmet vermektedir. Bugüne kadar bin 723 aileye gıda ve giysi yardımında bulunduk" dedi.

Gıda Bankası'nın hayırsever vatandaşların ve firmaların yardımıyla ayakta durduğunu ifade eden Demirci, "Biz, tüm Uşak halkının derneğimize yardımlarını bekliyoruz. Açlık ve yoksulluk içindeki vatandaşlarımıza gelen yardımlarla ihtiyaç duydukları gıda, temizlik ve giysi gibi ürünleri ücretsiz olarak ulaştırıyoruz. Bize başvuran yoksul ailelerin durumunu araştırdıktan sonra kendilerine yardım kartı veriyoruz. Bu kartla aileler gıda bankasına gelip ihtiyaçlarını karşılıyor. Yardım alan aile ve vatandaşlarımızı asla rencide etmeden yardım yapıyoruz. Aynı mahallede oturan ve birbirini tanıyan ailelere aynı saatte yardım almaya çağırmıyoruz. Böylece hiç kimse kimin yardım aldığını bilmiyor ve ailelerimiz rencide edilmiyor" diye konuştu.

Eylül sonu itibariyle yardım almak için bin 900 kişinin başvuruda bulunduğunu ve bu başvuruların bin 823 tanesinin incelendiğini dile getiren Demirci, "Şu anda bize başvuruda bulunup da incelenmeyi bekleyen 12 ailenin dosyası var. Bunları da en kısa zamanda inceleyip uygun görüldüğü takdirde yardım almalarını sağlayacağız. Müracaatlarda yaptığımız incelemeler sonucu, 620 başvurunun yardım almaya uygun olmadığını tespit ettik. Ayrıca sürekli olarak yardım almaya uygun 207 aile var. Bugüne kadar ise 50 bin 240 YTL bağış toplandı ve toplanan bu paranın 45 bin 793 YTL 20 YKr'luk bölümü yardım olarak dağıtıldı. Mart ayında 709, Nisan'da 156, Mayıs'ta 160, Haziran'da 165, Temmuz'da 175, Ağustos'ta 185 ve Eylül ayında 198 olmak üzere toplam bin 1900 aileye gıda, giysi ve temizlik malzemesi yardımı yapıldı" şeklinde açıklamalarda bulundu.

.
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2005 Cumartesi 15:25:12
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 17:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?