4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

80 milyon dolarlık yatırım

Uşak'ın kalkınmada öncelikli iller arasına girmesinin ardından, bugüne kadar 80 firmanın Uşak'ta yatırıma başladığı belirtildi. Uşak Sanayi ve Ticaret Odası (UTSO) Başkanı İsmail Karaman, 80 firmadan 30 tanesinin üretime başladığını ve 50 firmanın da inşaat aşamasında olduğunu açıkladı.

UTSO Başkanı İsmail Karaman, 5084 Sayılı Yatırım ve İstihdam Teşviki Kanunu kapsamına giren Uşak'ta yatırımda bazı avantajların olduğunu ve yatırım yapmak isteyen herkese yardımcı olacaklarını söyledi.

Yatırımların özellikle gıda ve tekstil sektöründe yoğunlaştığını söyleyen İsmail Karaman, "Kanunun çıktığı 6 Şubat 2004 tarihinden bu yana 30 firma üretime geçti 50 firma da yatırımlarını inşaat aşamasına getirdi. 2005 yılının ilk 8 ayında da teşvik kapsamında ilimize 80 milyon dolarlık yatırım gerçekleşti. İlimiz tekstil, deri ve seramik alanlarında söz sahibi olmanın avantajını da yaşıyor. Sanayicimizin en büyük sorunu Pazar ve pazarlamadır. Bu konuyu çözümlemek için web sayfası yaptık. Bundan sonra internet aracılığı ile de satış yaparak rekabet gücümüzü arttıracağımızı düşünüyoruz. Ayrıca bu yıl içerinde üyelerimize yönelik İngilizce kursları düzenledik. Seminerlerle de pazar ve pazarlama konusunda önemli çalışmalara imza attık. Bunlardan en önemlisi ise ve Avrupa Birliği (AB) Akreditasyon Programı'na katılarak, AB Nezdinde Akredite Oda unvanını almaya hak kazanmamız oldu" dedi.

Pazar sorununu aşmaları halinde Uşak sanayisinin daha rahat hareket edeceğini ve ihracat rakamlarının yüzde yüz artacağını da söyleyen İsmail Karaman, "Dış Ticaret Müsteşarlığı ilimiz verilerine göre 2003 yılında 58, 2004 yılında 78, 2005 yılının ilk 8 ayında ise 42 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu verilere göre Türkiye genelinde ihracat sıralamasında 37. sırada yer alıyoruz. Bu yıl en fazla ihracatı 9.5 milyon dolarla Güney Afrika'ya gerçekleştirdik. İkinci sırada 5 milyon dolar ile Almanya, üçüncü sırada ise 4 milyon dolarla Irak yer alıyor. Bu ülkelerin dışında Belçika, İspanya, İtalya, Rusya, İsrail, Azerbaycan ve gibi bir çok ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. En fazla ihracatı ise tekstil sektörümüz gerçekleştiriyor. Geçen yıl tekstil sektöründe 60 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Bu yıl bu rakamı aşacağımıza inanıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 15:57:23
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 21:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?