4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Afetlere hazırlık eğitimi

Uşak Sivil Savunma Müdürlüğü, afet hazırlıkları çerçevesinde "Acil Kurtarma ve yardım Ekipleri" personel eğitimleri devam ediyor. 14 - 18 Kasım tarihleri arasında Sivil Savunma Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen eğitime, 8 kamu kuruluşundan toplam 70 kişi katılıyor.

Rıfat Zengin, Eyüp Erdem ve Murat Ceylan tarafından verilen "Acil Kurtarma ve yardım Ekipleri" personel eğitimlerine, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nden 8, DSİ'den 8, Özel İdare Köye Yönelik Hizmetler Müdürlüğü'nden 8, Karayolları'ndan 8, belediyeden 23, Orman ve Çevre İl Müdürlüğü'nden 8, İl Sağlık Müdürlüğü'den 4 ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 3 olmak üzere toplam 70 kişi katılıyor.

2005 yılı eğitim programı kapsamında il genelindeki tüm ilköğretim okullarıyla birlikte 5 ayrı eğitim organize ettiklerini belirten Sivil Savunma Müdürü İsmail Karaalp, "Her yıl düzenli olarak bu eğitimleri yapıyoruz. Bunun yanı sıra halk ve okul eğitimleri de yapıyoruz. 15 - 65 yaş arasında bulunan her sağlıklı vatandaş bu eğitimleri almaya adaydır. Biz mükellef vatandaşları belirlerken kabiliyetlerine ve meslek gruplarına dikkate alıyoruz. Mükellef olarak seçilen 5 yıl boyunca bu eğitimleri almaya devam ediyor. 5 yıl sonra yeni mükellefler belirleyip eğitime alıyoruz. Eski mükelleflerin sorumluluğu devam ediyor. Buradaki amacımız halkımızı acil arama kurtarma konularında eğitmektir. Mükellef olarak belirlenen vatandaşlara yazılı olarak belirliyoruz. Eğitimlere katılmayan vatandaşlar hakkında yasal işlem yapılıyor" dedi.

Sivil Savunma Müdürlüğü'nde koruma, kurtarma, karargah, sosyal yardım ve ilk yardım ile hastane, trafik, teknik onarım ve itfaiye servisi oluşturduklarını da söyleyen İsmail Karaalp, "Vatandaşlarımızdan seçtiğimiz mükelleflerimizi bu servislerde özel yeteneklerini de dikkate alarak eğitim veriyoruz. Vatandaşlarımız afetlere karşı yapılan eğitim çalışmalarına ilgi göstermiyor. Bu görevden kaçıyorlar. Deprem, yangın ve benzeri afetler dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de zaman zaman meydana gelmektedir. Geçtiğimiz dönemlerde afetler nedeniyle gerekli bilgi birikimi ve eğitim verilemediği için büyük acılar çektik. Biz halkımızdan bu konularda duyarlı olmalarını istiyoruz. Afet konusundaki eğitimlere bir sorumluluk olarak kabul edip duyarlı davranmalarını diliyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 15:58:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
DOLPHİN IP: 81.215.237.xxx Tarih : 18.11.2005 22:11:13
'' ah keşke bu konuda yapılan tatbikatlar , bu felaketlerde insan ölümlerini engelleyebilse ,, ben maalesef bu eğitimleri faydalı bulmuyorum , çünkü insanlar bu tür felaketler karşısında soğukkanlı olamıyorlar , olmalarıda kolay değil , ,,Peki ne yapmlı değil mi , kaderimize duamı etmeliyiz ? tabiki hayır ,Yapılacak tek şey binaları , imar planlarını , sağlamlıklarını v,b diğer yapı özelliklerini kontrol etmek gerekir. böylece daha fazla insan hayatı kurtulur. Ayrıca bana kalırsa okullarda verilen bir çok gereksiz ders yerine ilk okulda ilk yardım dersi konulmalı, böylece erken yaşta bu eğitim daha sağlıklı olur , acaba bu yazıyı okuyan kaç kişi kolu kırılan bir kişiye ilk ne yapılır ? biliyor mu ?