4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Arıtma tesisi tanıtıldı

Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Yönetim Kurulu, inşaatı devam eden arıtma tesisiyle ilgili bilgi verdi.

Uşaklı işadamları, İl Genel Meclisi üyeleri ve daire müdürleri, nisan ayı içinde ihalesi yapılan ve inşaatı hızla devam eden UOSB Arıtma Tesisi'ni gezerek yetkililerden bilgi aldı. UOSB Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen organizasyonda, davetliler ilk önce kahvaltı yaptı. Daha sonra arıtma inşaatının bulunduğu bölgeye giden davetliler, burada Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Goorany'den bilgi aldı.

UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hazim Sesli, 1 yıl sonra Menderes Havzası'nı kirletmeyecek hale geleceklerini belirtti. Arıtma tesisinin günlük 12 bin metreküp atık temizleyeceğini kaydeden Sesli, "Bu tesis bizim 20 yıllık arıtma ihtiyacımızı karşılayacak kapasitededir. OSB'de altyapı çalışmaları gözden geçirilerek, gerek kanalizasyon gerekse içme suyu şebekeleri ve boruları yenilenerek, yol çalışmaları da hızla devam ediyor. UOSB çağdaş görünüm kazanacak ve yatırımcıların yatırım yapmak için yarışacakları bir bölge olacaktır. Çünkü bunları yapmadığımız sürece, OSB cazip olma özelliğini kaybedecek ve Uşak dışından hiçbir sanayi yatırımı çekemeyecek. Avrupa Birliği müzakere çerçevesinde çevre kirliliği önemli bir sorun. Biz bunun bilincindeyiz. Haziran ayından sonra Gediz Havzası'nı biz kirletmeyeceğiz" dedi.

Çevre ve Orman Müdürü Ramazan Toker ise, "2 - 3 yıl önce Uşak'ta arıtma tesisinden söz etmem imkansızdı. Ancak bugün ilimizde 3 ayrı tesis inşa ediliyor. Çevreye duyarlı üretim yapmamız bizim yararımıza olacaktır. Çevre kirliliğinin önlenmesi konusunda biz herkesle ortak çalışabiliriz. Bu tesisler tamamlandığında ilimiz kötü imajını silecektir. Tek sorun katı atık depolama alanı kalıyor. Bu konuda da çalışmalar devam ediyor. En kısa zamanda tamamlanarak çöp sorununun da çözüme kavuşacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 09:56:09
Güncelleme :14 Kasım 2005 Pazartesi 09:59:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?