4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Çöp sorunu çözülüyor

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, uzun süredir gündemde olan katı atık deponi alanı için 3 trilyonluk proje hazırladıklarını, 2006 Nisan ayına kadar çöp sorununun çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Uşak'ta Belediyeler Birliği'ni kurduklarını ve sekreteryası için bakanlık onayı beklediklerini belirten Uşak Belediye Başkanı Apaydın, Merkez Yavu ile Ovademirler köyü sınırları arasındaki bir alanda katı atık depolama alanının oluşturulacağını söyledi.

Söz konusu alanın mera olarak kullanıldığını ve köylülere bu alan için 100 bin YTL ot parası ödeyeceklerini dile getiren Apaydın, "50 yıldır katı atıkların Karaağaç mevkiinde bulunan çöplükte depolandığını ve 5 ilçe ile 17 belde olarak ortak bir çalışma yaparak katı atıkların ayrıştırılması ve depolanması için işbirliği yaptık. Uşak Belediyesi öncülüğünde il genelinde bulunan belediyeler, birlik kurmak ve katı atıklar için bir birlik oluşturduk. Çöp sorununu çözmek için 3 milyon YTL tutarında bir proje hazırladık. Projeyi Çevre ve Orman Bakanlığı'na sunduk ve 1 milyon YTL ödenek sözü aldık. Geri kalan 2 milyon YTL'yi ise özel idare ve belediye olarak biz karşılayacağız. Proje Nisan 2006 tarihine kadar katı atık deponi alanını bitirmek istiyoruz. 5 bin metrekarelik bir alanda kurulacak olan çöplükte günlük 350 ton çöp işlenebilecek. Çöplerin ayrıştırılması ve geri dönüşümü sonucu bu tesis kendisini 3 yıl içerisinde amorti edecektir. Uşak'ın tüm çöpleri bu merkezde toplanacak ve çevre kirliliğinden de kurtulmuş olacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 17:04:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?