4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Demokrasi konferansı

Eğitim Bir-Sen Uşak Şubesi tarafından "Demokrasi ve Türkiye'de Hukukun Üstünlüğü" konulu bir konferans düzenlendi.

Yargıtay Eski Başkanı ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sami Selçuk'un konuşmacı olarak katıldığı konferans yoğun ilgi gördü.

Can Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen "Demokrasi ve Türkiye'de Hukukun Üstünlüğü" konulu konferans öncesi sendika tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen yarışmada dereceye giren öğretmenlere ödülleri verildi.

Konferansa AK Parti Uşak milletvekilleri Alim Tunç, Ahmet Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcısı İhsan Eroğul, Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı ve çok sayıda davetli katıldı.

Yaklaşık iki saatlik bir konferans veren ve bir ülkede hukukun tam olarak gelişmesinin o ülkenin tam bir ulus olması anlamına geldiğini belirten Doç. Dr. Sami Selçuk, "Hukuk insan yaşamı ve devletlerin gelişmesi için çok önemli bir olgudur. Bir ülkede hukuk tam olarak gelişmişse o ülke tam bir ulustur. Devleti hukuka göre yönetmezseniz birtakım patlamalar sık sık yaşanır. Ne kadar mücadele etseniz de bu patlamaları önleyemezsiniz" dedi.

Selçuk, Türkiye'de bu tür patlamaların çok sık yaşandığını kaydederek, "Türkiye bir süreçten geçiyor. Çünkü henüz demokrasi ve hukukun üstünlüğü tam olarak uygulanamıyor. Ülkemizde hukuk ve demokrasiden anlayan çok insan var. Ancak bu anlayış nedense bir türlü yönetime yansımıyor. Halk tam bir hukuk ve demokrasi anlayışı ile yönetilemiyor. Demokrasiye geçiş çok kolay bir şey değildir. Tüm dünyada demokrasiye geçiş dönemlerinde belli sıkıntılar yaşanmıştır. Hatta birçok ülkede demokrasiye geçiş kanlı olmuştur. Türkiye'de ise demokrasiye geçiş kanlı olmamıştır. Ancak hala tam bir demokrasi anlayışı hakim değildir. Çünkü halk seçimden seçime hatırlanıyor. Çok önemli konular tartışılırken halk yok. Böyle bir demokrasi anlayışı olamaz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 15:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?