4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Depremzedelere yardım çağrısı

Uşak Valiliği, Pakistan'da yaşanan depremde yaraların sarılması için yardım kampanyası başlattı. Yardım kampanyası Ramazan ayı süresince devam edecek. Geçtiğimiz günlerde 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından binlerce kişinin enkaz altında kalarak hayatını kaybettiği, yaralandığı ve evsiz kaldığı Pakistan'daki depremzedelere yardımlar her geçen gün artıyor.

Uşak Valiliği de bu doğrultuda bir yardım kampanyası başlattı. Vali Kayhan Kavas yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşları kampanyaya destek olmaya davet etti.

Doğal afetlerin her an her ülkenin başına gelebilecek olaylar olduğuna dikkat çeken Vali Kavas, "Depremin ne tür bir acı olduğunu biz çok iyi bilen bir milletiz. Marmara depreminde binlerce yurttaşımızı kaybettik. O acının yaralarını hala sarmaya çalışıyoruz. Pakistan'daki din kardeşlerimizin ne durumda olduklarını televizyonlardan ve gazetelerden gördüğümüz gibi manevi olarak da anımsayabiliriz. Mübarek Ramazan ayında günlerdir soğukta, evlerini ve yakınlarını kaybetmiş açlık içerisinde yardım bekleyen kardeşlerimiz bulunmaktadır. Birçok deprem bölgesine yardım ulaşmamış durumda. Bu sene en güzel zekat ve fitre yardımı yapılacak yer, deprem bölgesindeki din kardeşlerimizdir. Yardımda bulunacak vatandaşlarımız 0312 434 30 45 numaralı telefondan bilgi alabilecekleri Türk Kızılayı Pakistan Çağrı Merkezi'ne başvursunlar" dedi.

.
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2005 Cumartesi 15:15:53
Güncelleme :19 Ekim 2005 Çarşamba 10:37:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?