4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Esnafın bozuk yol isyanı

Uşak'ta 1 Eylül Caddesi esnafı, Uşak Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (UDAŞ) tarafından haftalar önce kazılan yolların bir an önce kapatılmasını istiyor. 1 Eylül Caddesi esnafı, UDAŞ tarafından haftalar önce kazılmasına rağmen bir türlü kapatılmayan yolların kış gelmeden tekrar eski şekline getirilmesi gerektiğini söyledi.

Caddede sökülen parke taşlarının kaldırımlara yığıldığını ifade eden esnaf, dar kaldırımlarının kullanılamaz hale geldiğini, yayaların geçişlerde zorlandığını ve hızlı geçen araçların temizlenmeden bırakılan toprağı bir toz bulutu haline getirdiğini savundu.

Esnaf, "İşyerlerimiz toz ve çamur içinde kaldığından Uşak halkı böyle bir caddeye alışveriş için gelmiyor. Yolun düzeltilmesi konusunda belediye ve UDAŞ'ı defalarca uyardık. Fakat şu ana kadar bir çözüm ve karşımızda bizimle ilgilenen bir muhatap bulamadık. UDAŞ'ı aradığımızda telefona çıkan yetkili 10-15 gün içinde yolunuzu düzelteceğiz cevabını veriyor. Ramazan Bayramı yaklaşıyor, bu böyle sürerse caddede siftahsız dükkan kapatacak işyerleri olacak. Sonuçta UDAŞ da ticari bir şirket ve işini yapıyor. O firma işini yapacak, doğalgaz satıp para kazanacak diye buradaki onlarca esnafı mağdur etmeye hiçbir hakkı yok. Belediyenin bir an önce buradaki soruna el atmasını istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 15:33:56
Güncelleme :19 Ekim 2005 Çarşamba 10:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?