4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Fikir sunma tekniği

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uşak Eğitim Fakültesi'nde, Prof. Dr. Yılmaz Dündar'ın konuşmacı olarak katıldığı "Fikir Sunma Tekniği" konulu bir konferans düzenlendi.

Uşak Valisi Kayhan Kavas tarafından başlatılan, 'Çarşamba Toplantıları' adı altında gerçekleştirilen konferansta, insan hakları ve mutlu olmanın teknikleri tartışıldı.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferans öncesi bir açılış konuşması yapan Vali Kavas, "Avrupa Birliği fonlarının desteğiyle başlayan ilk toplantının ardından geçen hafta kent konseyi toplantısı, bu haftada fikir sunma tekniği toplantılarını gerçekleştirdik. Bundan sonra her hafta bilimsel yönü bulunan bir konuyu ele alarak, bu konuda söyleyeceği, paylaşacağı birikimleri olan değerli hocalarımızı dinleyeceğiz. Ben buradan bir kez daha herkese açık davet gönderiyorum. İsteyen herkes bu toplantılara katılıp kendi fikirlerini ortaya koyabilir. Amacımız fikir birliği sağlamak ve il ve ülke sorunlarını tartışıp çözüm üretmektir" dedi.

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Dündar ise konferansında insan hakları ve kişilerin mutluluğu konusunu ele alarak, "Hepimizin konuştuğu ve kutlamaya çalıştığımız insan hakları günleri aslında birer muhasebe günü olmalıdır. Çünkü biz millet olarak kutlamayı seven bir toplumuz. Bu günleri kutlarken içeriğini ve verdiği mesajı hiç dikkate almıyoruz. Örneğin dünyada günlük 27 çocuk açlık ve yoksulluktan ölüyor. Her gün savaş var, zulüm var. Biz böyle bir ortamda nasıl olurda insan hakları gününüz kutlu olsun diyebiliriz. Bu nedenle bu günlerin önemini kavrayıp muhasebe günleri olarak görmeliyiz. Hak ve hukukun çiğnenmemesi için neler yapmalıyız onları ortaya koymalıyız" dedi.

Konuşmasında Prenses Diana'dan da örnekler veren Prof. Dr. Dündar, "Bir insan kendisi olabildiği zaman mutlu ve özgürdür. Hak ve hukuk insanların mutluluğunu öngörür. Hak ve hukukun gözetilmediği insanın kendisi olamadığı bir yerde mutluluktan söz edilemez. Herkesin tanıdığı Prenses Diana hiç mutlu değildi. Her şeye sahipti ama mutlu değildi. Diana anılırken sarayda geçen günleri değil, daha sonra kendi yaptığı işlerle anılmaktadır. Kendisi olduğu karar verdiği iyiliklerle anılmaktadır. Nitekim son dönemlerini kendisi olabildiği karar verebildiği şekilde geçirmiştir. Kısacası bir insan hiçbir baskı ve yatırıma maruz kalmadan kendisi karar verebildiği zaman mutludur" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Yılmaz Dündar, konferans sonunda davetliler ve öğrencilerin sorularını da cevapladı.

.
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2005 Perşembe 13:49:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?