4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Gıda bankacılığı sevindirdi

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın ve eşi Av. Ayşe Apaydın'ın katıldığı Gıda Bankacılığı Yardımeli Dayanışma Derneği'nin düzenlediği törende 500 çocuğa bayramlık giysi yardımı yapıldı.

Yılbaşı ve Kurban Bayramı öncesi Gıda Bankası'nda toplanan 500 çocuğu tepeden tırnağa giydiren başkan Apaydın ile eşi, muhtaç çocuklarla tek tek ilgilendi.

Geçen mart ayında kurulan Uşak Gıda Bankası, bugüne kadar 3 bin 500 kişiye yardım eli uzattı. Her ay 250 aileye nüfus sayısına göre 20 ile 30 YTL arasında gıda yardımı yapıldı. Giysi yardımlarını istendiği kadar yapan Uşak Gıda Bankası'nın amacının daha çok mağdur insanlara yardım eli uzatmak olduğunu kaydeden başkan Apaydın, herkesin Kurban Bayramı'nı kutladı. Törende konuşan Apaydın, amaçlarının yardımı gösteriye dönüştürmek olmadığını, hayırseverlerin görmesini sağlayarak çoğaltmak ve daha çok kişiye yardım etmek olduğunu söyledi.

Yardımlardan dolayı hayırseverlere teşekkür ettiklerini dile getiren Uşak Gıda Bankacılığı Yardım Eli Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Demirci ise, "Üreticiler, pazarlamacılar ve süpermarkette kullanım süreleri az kalmış gıdaları, gıda bankasının vakfına faturayla satmış olacak. Dolayısıyla vergiden düşürebilecekler." dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 17:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?