4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Havaalanının uçuşa açılması

Uzun süredir kapalı olan Uşak Havaalanı'nın tekrar uçuşa açılması için sürdürülen çalışmalar çerçevesinde Fly Air Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Bora, incelemelerde bulunmak üzere Uşak'a geldi.

Uşak Valisi Kayhan Kavas başkanlığındaki heyet, geçtiğimiz hafta cuma günü İstanbul'a giderek hava alanının uçuşlara açılması için Fly Air ve Atlas Havayolları ile birebir görüşme yapmıştı. Bu görüşme sonunda Fly Air Havayolları Uşak'a, 48 kişilik küçük gövdeli uçaklarla uçuşa hazır olduğunu belirtmiş ve ilk 6 ay için maliyetine uçuş sözü vermişti. Bu çalışmalar çerçevesinde Fly Air Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Bora, bugün Uşak'a gelerek hava alanı ve kentte incelemelerde bulundu.

Vali Kayhan Kavas, Belediye Başkanı Mesut Apaydın ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Karaman ile şehri gezen Bora, yolcu kapasitesinin sağlanması halinde 24 saat içerisinde uçuşlara başlayabilecekleri söyledi.

Fly Air Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Bora, inceleme sonunda Belediye Encümen Salonu'nda Vali Kayhan Kavas, Belediye Başkanı Mesut Apaydın ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Karaman ile ortak bir basın toplantısı düzenleyerek gelinen son noktayı değerlendirdi.

Yaptıkları inceleme sonucunda Uşak'a yolcu kapasitesinin sağlanması halinde hemen uçuşlara başlayabileceklerini yineleyen Bora, "Biz Fly Air olarak uçuşa hazır olduğumuzu söylemiştik. Bugünkü incelemelerimiz sonucunda da aynı sözü veriyoruz. Ancak zararına uçuş yapamayız. İlk 6 ay için kar etmeden uçmaya hazırız. Yeter ki Uşaklılar 48 kişilik uçaklara yolcu bulsun. Son dönemlerde Türk Hava Yolları uçak biletlerini çok fazla indirim yaptı. Bu konu vatandaşın yararına oldu. Burada iş tamamen sizlere kalıyor. Bize yolcuyu bulduk, yer hizmetleri de tamam dediğiniz gün uçakları kaldırmaya başlarız. Ancak 6 ay sonra belli miktarda da kar sağlamamız gerekiyor. Aksi takdirde bu devam edemez. Uşak karlı bir uçuş haline gelirse de Uşaklılar'dan bize destek vermelerini de isteriz. Çünkü biz bu işte elimizi taşın altına koyuyoruz" dedi.

Konuyla ilgili görüşmelerin devam ettiğini ve hava alanı konusunda olumlu ya da olumsuz sonucun mutlaka alınacağını söyleyen Vali Kayhan Kavas ise, "Hava alanı yeterli yolcu sayısı olmadığı için kapatılmıştır. Biz gereken engelleri aşabileceğimizi düşünüyoruz. Ancak işin en önemli noktası uçakların doluluğunun sağlanmasıdır. Haftada 3 gün uçuş gerçekleştirilecek. Karşılıklı düşünüldüğü takdirde 6 uçak eder. Bir uçağın gidip gelmesi yaklaşık olarak 6 bin dolara mal oluyor. Biz bu doluluk oranını sağlayabiliyorsak Fly Air uçuşa hazır. Biz bunu kendi aramızda konuşup hazır olup olmadığımıza karar vereceğiz. Daha sonra yer hizmetlerini de sağlayıp Fly Air'i çağıracağız. Biz bu işi çözebilirsek ve yolcu kapasitesi olursa uçuş sayısını da arttırabiliriz. Burada iki sorunumuz var birincisi, yer hizmetleri ikincisi ise doluluk oranının sağlanması. Yer hizmetlerini daha kolay çözebileceğimizi düşünüyoruz. Havaalanının tekrar açılabilmesi bize kalmıştır. İşin özü de biz bunu istiyor muyuz? İstemiyor muyuz? Bunu hep birlikte göreceğiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 11:55:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?