4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İl Genel Meclisi'nde aylık toplantı

Uşak İl Genel Meclisi kasım ayı olağan toplantısında İl Encümeni üye seçimleri yapıldı. Meclis Başkanı Mehmet Pehlivan başkanlığındaki toplantıda ayrıca, "Çevre Düzeni Planı", çevre kirliliği ve katı atık depolama merkezi konuları ele alındı.

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Pehlivan, kasım ayı toplantısına ilçe ve belde belediye başkanlarını da davet ederek "Çevre Düzeni Planı" ile ilgili bir oturum yaptı.

Valilik tarafından hazırlanarak ihalesi yapılacak olan 1/100 bin ölçekli "Çevre Düzeni Planı" ile ilgili mimar Dr. Ahmet Uzen, meclis üyelerine ve belediye başkanlarına bilgi verdi. Çevre Düzeni Planı'nın kalkınma planına dayandığını belirten Uzen, "Çevre Bakanlığı'nın güdümünde valilikler tarafından ihale edilerek yaptırılan bir proje. Türkiye'de yeni uygulamaya başlanan bir proje olması nedeniyle 2-3 yıl içerisinde tüm illerde hayata geçirilmeye başlanacaktır. Proje sürekli dengeli bir kalkınmayı hedef alıyor.

Burada en önemli konu ekonomik ve ekolojik kararların bir arada bulunmasıdır. Projeyle birlikte herkes kafasına göre hareket edemeyecek. Belediyeler mevcut çevre planlarını bu projeye uygun hale getirmeye çalışacak. Bundan sonraki çevre planları ise projeye uygun olarak yapılacak. Çevre planını bundan sonraki dönemlerde belediyelerle işbirliği içinde il özel idareleri yapacak" dedi. Mimar Ahmet Uzen'in açıklamalarının ardından meclis üyeleri ve belediye başkanları Vali Kayhan Kavas ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

İl Genel Meclisi toplantısı daha sonra encümen üyelikleri ve ihtisas komisyonları seçimiyle devam etti. İl Genel Meclisi Asil Encümen üyeliklerine, Ali Kandemir, Mustafa Kasap, Murat Türkmen, Mustafa Şahinyurt ve Hakan Duman oybirliğiyle seçildi. Yedek Encümen üyeliklerine ise Ali Işık, Ali Yayla, Şahin Güneş, Mehmet Ezel ve Cemal Doğan seçildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 19:33:16
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 19:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?