4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

'İlkler Şehri Uşak' adlı kitap tamamlandı

Uşak Valiliği ile Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ) katkılarıyla hazırlanan "İlkler Şehri Uşak" adlı kitap, bin adet bastırılarak dağıtıldı. 2002 yılında dönemin Valisi Ayhan Çevik'in isteği üzerine başlayan "İlkler Şehri Uşak" adlı eser, Uşak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, Yrd. Doç. Dr. Adil Karaman, Yrd. Doç Dr. Kaya Bayraktar ve öğretim görevlisi Fatma Akçanlı tarafından hazırlandı.

Kitabı Uşak'ın il oluşunun 50. yılında tamamlayarak kamuoyuna sunmak istediğini ancak bir takım zorluklar nedeniyle bitirilemediğini dile getiren Prof. Dr. Bayraklı, "Çalışmayı finansal sıkıntılar nedeniyle hedeflediğimiz tarihte tamamlayamamıştık. Daha sonra Uşak eski Valisi Ali Fuat Güven, finansal sorunumuzu çözdü. Projede ilin kültür hayatına bilerek yer verilmemiştir. Bu alana özgü nitelikli ayrı bir çalışmanın yapılacağı bildirilmiştir. Çalışmanın gelecekte daha da geliştirilip güncelleştirmeye açık olduğunu ancak, benzer nitelikteki çalışmalara kaynak olabileceğini düşünüyorum. Amaç olarak ilklere ilişkin bulguları netleştirmeyi ve şehre özgü temel parametreleri ortaya koymayı hedeflemiştir. Bir anlamda geçmişinden günümüze Uşak'ın profili çizilmiştir. Eserin geçmişle övünerek avunmayı değil, kent vizyonunun oluşturulabilmesi için geçmişteki başarı çizgisi ve ilklerini hatırlatarak güç ve heyecan faktörü olması gerektiğini inanıyorum. Projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

130 sayfalık eser, coğrafi konumu, tarihi olayları, eğitim alanındaki faaliyetler, sosyo-politik yapı ve Uşak ekonomisi olmak üzere 6 bölümden oluşuyor.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 14:08:57
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 16:29:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adem akkaya IP: 81.215.3.xxx Tarih : 22.10.2005 11:47:47
UŞAKTAN UZAKTA OLUP UŞAK İLE İLGİLİ BİRİLERİNİN BİR ŞEYLER YAPTIKLARINI GÖRMEK ÇOK GÜZEL.YILLARDIR.SAMSUNDA GELİŞMELERİ TAKİP EDECEĞİM.KİTABA BENDE SAHİP OLMAK İSTERİM AMA NASIL? ELİNE SAĞLIK HOCAM YÜREĞİNE SAĞLIK.SAĞOL.