4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kaçak villa yıkımı başladı

Uşak merkez Göğem Köyü yakınlarında bulunan göletin sahilinde yıllar önce kaçak olarak yaptırılan ve yıkım kararı alınan 44 villa ile işyeri hakkındaki yıkım kararı uygulanmaya başlandı.

Uşak'ta 1986 yılında köylüler ve işadamlarının tapulu arazilerine kaçak olarak yaptırdığı villa ve iş yerleri hakkında İl İdare Kurulu'nca alınan yıkım kararı uygulanmaya başlandı.

Villa sahipleri ve köylüler bu karara itiraz ederek Manisa Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuş ancak, mahkeme itirazı kabul etmemişti. Villa sahipleri bu gelişme üzerine konuyu Danıştay ve Yargıtay'a taşıdı. Ancak mesken sahiplerinin tüm itirazları reddedildi. Yaklaşık 5 yıl önce sonuçlanan davalar sonucu karar, bugün yapılan 5 su basmanı yıkımıyla başladı.

Bölgede 2 restoran, 1 çiftlik ve 40'a yakın villanın bulunduğu bildirilirken, yıkımların önümüzdeki günlerde de devam edeceği bildirildi. Yıkımlar öncesi villa sahiplerine tebligat yapılarak meskenlerini boşaltmaları isteneceği de öğrenildi. Bu arada bugün öyle saatlerinde yıkım için bölgeye gelen iş makinelerini karşılarında gören mesken sahipleri, büyük şaşkınlık yaşadı. Bazı villa sahipleri konuyla ilgili olarak Vali Kayhan Kavas ile görüştü.

Bölgede oluşturulan yapıların kaçak olduğunu belirten ve Göğem Göleti çevresinde evi bulunan Ahmet Cakcak, "Hiç kimse evinin yıkılmasını istemez. Ancak biz devlete karşı gelecek değiliz. Ancak burada büyük yatırımlar var. Buradaki çiftlikte 3 trilyonluk bir yatırım söz konusu. Bu villaların kaçak olduğunu biliyoruz" dedi.

Uşak Valisi Kayhan Kavas, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu bölgede yapılan yapıların tamamı kaçaktır. Bu konuda yıkım kararı vardı. Yapılar 1980'li yılların sonunda oluşmaya başlamış. Mesken sahipleri İl İdare Kurulu'nun verdiği yıkım kararına karşı yargı yoluna başvurmuş ve itiraz etmiş. Ancak bu itiraz kabul edilmeyerek yıkım kararının uygulanmasına karar verilmiş. Mülki müfettişi bu konuda bana bir rapor sundu. Rapor doğrultusunda biz de yıkım kararını uygulamaya başladık. Ayrıca müfettişin raporunda bugüne kadar yıkım kararını uygulamayan Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü personeli hakkında soruşturma açılmasını istiyor. Biz valilik olarak bakanlıktan bir müfettiş isteyerek Bayındırlık personeli hakkında soruşturma başlatacağız" diye konuştu.

Yıkım sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, jandarma ekipleri de güvenlik için bölgede hazır bekletildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 14:34:26
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 01:59:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
s.akay IP: 85.98.151.xxx Tarih : 5.10.2005 15:55:00
yıkım kararı alınan yerde bir değil,iki değil,44 tane ev var.sen bunlar yapılırken müdahale etme,vatandaş nasıl olsa herzaman olduğu gibi daha sonra af çıkar,ruhsat alırım diye milyarlar harcasın,19 sene otursun,sonra sen kaçak diye yıkmaya başla. Tam bir Türkiye manzarası.Milli servete yazık.çözüm bulunmalı.