4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kağnılar yaralı taşıdı

Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 83. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan kutlamalar çeşitli etkinliklerle 3 gün boyunca devam edecek.

Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 83. yıldönümü etkinlikleri sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlandı. Daha sonra Vali Kayhan Kavas, makamında kurtuluş bayramı ile ilgili tebrikleri kabul etti.

Kurtuluş etkinliklerine Vali Kayhan Kavas, Uşak Milletvekilleri Alim Tunç, Ahmet Çağlayan ve Osman Coşkunoğlu, Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Çoşkun Usta, öğrenciler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Kutlama etkinlikleri milis kuvvetlerin şehir temsili olarak kurtarması ve kağnı arabalarının yaralıları taşıması ile başladı. Halk oyunları ve geçiş töreni ile son bulan kurtuluş bayramında büyüklerden çok çocuklar sevindi.

Halk oyunları gösterisi sırasında piste çıkan bazı minikler efe oyunu oynayarak ilgi odağı oldu. Törende en çok ilgiyi milis kuvvetleri temsil eden atlı süvarileri ile yaralıları taşıyan kağnı arabaları gördü.

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, günün anlam ve önemine ilişkin olarak yaptığı konuşmada, "Tarihte birçok başarılara imza atmış Türk milleti hiçbir zaman esaret altına girmemiş, bağımsızlığını kasteden düşmanlara gerekli dersleri vermiştir. Her karışı şehit kanları ile sulanmış cennet vatanımız geleneğine, kendi öz benliklerine ve değer yargılarına sahip çıkarak asimile olmadan bu günlere gelmiştir. Uşak 1 Eylül 1922 tarihinde 2 yıl süren Yunan işgalinden kurtulmuştur. Milli mücadele yıllarında ülke savunmasında önemli katkılar sağlayan kentimiz, aynı zamanda ilkler şehri olarak tarihteki yerini almıştır. Bize emanet edilen bu toprakları bilimde, teknolojide ve her alanda daha da ileri götürmek için var gücümüzle çalışmaya devam ederek, bağımsızlığımıza kast edenleri geçmişte olduğu gibi bugün de gerekli dersi vermeye hazırız" dedi.
Kurtuluş bayramı kutlamaları 3 gün boyunca, cirit müsabakaları, Atatürk Müzesi'nin açılışı, halk konserleri ve çeşitli etkinliklerle devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2005 Perşembe 14:06:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?