4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Katı atık alanı çalışmaları

Uşak'ta yıllardır çözülemeyen ve geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Mesut Apaydın tarafından 2006 yılında çözüleceği açıklanan katı atık deponi alanıyla ilgili çalışmalar sürüyor.
Türkiye'de bulunan geri dönüşüm konusunda uzman tüm şirketlerle görüşeceklerini belirten Apaydın, en kısa zamanda inşaat çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan 1 milyon YTL ödenek sözü aldıklarını ve geri kalan miktarı Uşak'taki 24 belediyenin karşılayacağını ifade eden Apaydın, "Uşak'ta Menderes Havzası'nı kirleten bir kent olmaktan kurtulacağız. İlimizde 3 adet arıtma tesisi yapılmaktadır. Derici esnafının da OSB'ye taşınmasının ardından bir tek katı atık sorunu kalacaktı. Ancak biz bu konuyu da çözmek için geçtiğimiz aylarda tüm belediye başkanlarımızla bir araya geldik. Katı atık deponi alanı için Belediyeler Birliği kurma kararı aldık. Daha sonra çöplerin toplanacağı alanı belirledik. 5 bin metrekarelik bir alanda kurulacak olan çöplükte günlük 350 ton çöp işlenebilecek. Projemizi hazırlayıp bakanlığa sunduk. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şimdi inşaat için açacağımız ihale öncesi bu işi yapan firmalarla görüşüyoruz. Bu firmaların daha önce kurdukları alanları inceleyip bilgi sahibi oluyoruz. Bugün de bir firma yetkilileriyle geri dönüşüm modellerini inceledik. Bu çalışmalarımız bittikten sonra ihale açıp inşaat aşamasına geçeceğiz" dedi.

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, merkez Yavu ile Ovademirler Köyü sınırları arasındaki bir alanda katı atık depolama alanının oluşturulacağını ve 2006 Nisan ayına kadar projeyi tamamlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 12:59:54
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 22:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?