4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Levent Tüzel: Ülke kaynakları yabancılara peşkeş çekiliyor

Emeğin Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, siyanürlü altınla ilgili ülke kaynaklarının yapancı şirketlere peşkeş çekildiğini iddia etti. Partisinin il teşkilatında siyanürlü altınla ilgili değerlendirme yapan EMEP Genel Başkanı Tüzel, Ulubey İlçesi'ne bağlı İnay köyünde incelemelerde bulunduğunu söyleyerek, "Uşak'a hayırlı bir olayla ilgili gelmedim. İnay köylülerinin jandarmayla karşı karşıya gelmesi bizleri üzmüştür. Ülkemizde siyanürle altın arayan yabancı tekeller var. Kışladağ bölgesinde ağaçlar kesiliyor, maden sahası için su boruları döşeniyor bunlara karşı çıkan köylülerle askerler karşı karşıya getiriliyor" dedi.

Devletin güvenlik görevlileri ve jandarmanın TÜPRAG'ın güvenlik şirketi gibi görev yaptığını öne süren Tüzel, "Hakkını arayan köylüler yasadışı bir şekilde engellenmektedir. Bir takım anlaşmalar ve maden yasalarıyla arama ruhsatları verilmektedir. Burada ülkeye iyilik yapılmıyor, aksine ülke kaynakları peşkeş çekiliyor. İdari makamlar bunlara karşı çıkan köylülere de herhangi bir resmi işlerinde zorluk çıkarmaktadır. Buradaki gelişmelerle ilgili Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay'ı bilgilendirip olayların durdurulması konusunda müdahale edilmesini isteyeceğiz" şeklinde konuştu.

Halkın kendi ülkesine, geleceğine, toprağına ve çocuklarına sahip çıkmak için mücadeleye girmesini son derece anlamlı bulduklarını söyleyen Tüzel, "Halk kandırılarak elindeki topraklar verimsiz diyerekten alınıyor. İdareciler ve yetkililer de bu şirkete yardımcı oluyor. Bölgedeki köylülere müdahale eden jandarma da, büyük yanılgı içindedir. Hiçbir yabancı tekel girdiği yere para getirmiyor. Bergama'da da altın şirketi tüm altını ülke dışına çıkarıyor. Bu madenlerde devlet ve hazine hiçbir gelir elde edememektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 17:02:48
Güncelleme :27 Eylül 2005 Salı 17:07:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?