4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

MASGE, örnek proje seçildi

Uşak Valisi Kayhan Kavas'ın beden eğitimi öğretmenleriyle yaptığı toplantıda gündeme gelen ve İl Spor Komisyonu tarafından geliştirilen Mahallinde Sporu Geliştirme Projesi'nin (MASGE), Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından örnek proje seçildiği bildirildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Toprak, yaptığı açıklamada, projeyle ilgili olarak geçen hafta Adıyaman'da, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'a bilgi verdiğini söyledi. Mehmet Atalay'ın daveti üzerine önümüzdeki hafta içerisinde Ankara'ya giderek 81 il müdürüne MASGE Projesi'ni tanıtacağını belirten Toprak, "Vali Kayhan Kavas'ın sporla ilgili düşünceleri ve bize yaptığı katkılar bizi heyecanlandırdı. Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yaparak bu projeyi oluşturduk. Vali Kayhan Kavas, projeye isim bulmamızı istedi.

Birkaç isim bulduk. Ancak Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Ulus'un bulduğu MASGE isminde karar kıldık. Daha sonra projeyi uygulamaya geçirmek için çalışmalara başladık. Geçtiğimiz günlerde ilimizi ziyaret eden Devlet Bakanımız Mehmet Ali Şahin'e de projemizi anlattık. Kendisi projemizin örnek proje seçilmesini uygun gördü.

Adıyaman'daki Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün 3. Dönem Değerlendirme Toplantısı'nda Mehmet Atalay'a da projeyi tanıttım. Örnek proje olarak kabul edilmesinin uygun olacağını söyledi. Amacımız, gençlerimizi köprü altlarına değil, spor salonlarına teşvik etmektir. Gelecek hafta Ankara'ya giderek 81 il müdürümüze projeyi tanıtacağım. Daha sonra projenin uygulanması için pilot iller seçeceğiz. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, bu projeye sonuna kadar destek verecek. Uşak olarak böylesine güzel örnek bir projeyi ortaya koyduğumuz için çok mutluyuz" dedi.

Ahmet Toprak, "Geçen yıl Özel İdare'den spora aktarılan ödenek sadece 30 bin YTL iken bu yıl 800 bin YTL ödenek ayrıldı. Bu bizim için çok güzel bir gelişme. Bu imkanların sağlanması ilimizdeki sporu ve sporcu eksikliğini büyük ölçüde giderecektir. Bu yıl amatör kulüplerimize yaklaşık 180 bin YTL malzeme yardımı yapmayı hedefliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 15:12:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
siirtli IP: 85.102.200.xxx Tarih : 4.12.2005 01:11:27
bir de web sayfanızı yapıp orada programı yayınlasanız hani...