4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Mesleki sorunlara çözüm arandı

Uşak ve ilçelerinde faaliyet gösteren serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin katıldığı toplantıda mesleki sorunlar ele alındı.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası binasında düzenlenen toplantıda konuşan SMMMO Başkanı Azmi Yılancıoğlu, kayıt dışı ekonominin önlenmesi, belge düzeni, vergi oranlarının düşürülmesi ve vergi yasalarının açık, sade ve anlaşılabilir hale gelmesi konularında görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Maliye Bakanlığı'nca geçen yıl başlatılan performans bildirim formlarının kaldırılarak vergi mükellefleri arasında haksız rekabetin önlenmesi amacıyla daha kalıcı vergi uygulama sisteminin getirilerek vergide adaletin sağlanması için alınacak önlemlerin görüşüldüğünü belirten Yılancıoğlu, "Yaptığımız toplantıda, hayat standardı uygulamasının gerçekleştirilmesi halinde meslek mensuplarının rahatlayacağı sonucuna vardık. Diğer taraftan geçen yıl uygulanan enflasyon muhasebesinin yeterli altyapı olmaması nedeniyle amacına ulaşamadı, ancak bilançodaki değerler yönünden işletmelerde yararlı olduğu sonucunda görüş birliğine vardık" dedi.

Yılancıoğlu, yıl sonunun yaklaşması dolayısıyla dönem sonu işlemleri, vergi uygulamaları ve KOSGEB tarafından verilecek KOBİ kredilerinin işletmelere sağlayacağı yararların önümüzdeki süreçte uzmanlar tarafından oda üyelerine anlatılmasının sağlanacağını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 13:24:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?