4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Öğrenciler yemekten zehirlendi

Ankara'ya Anıtkabir'i ziyarete giden İzmir Cemil Midilli İlköğretim Okulu öğrencileri, dönüş yolunda yedikleri yemekten zehirlenince Uşak'ta tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Cemil Midilli İlköğretim Okulu Ankara'daki Anıtkabir'e gezi düzenledi. Öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan 23'ü öğrenci 46 kişilik grup, ziyaret dönüşü yolda yedikleri yemekten zehirlendi.

Bu sabah Ankara'dan yola çıkan öğrenci grubu, bir otelde yemek yedi. Daha sonra yolda yemek için bir kez daha mola veren gruptan bazı öğrenciler, Uşak il sınırına girdikten sonra rahatsızlanmaya başladı. Bazı öğrenci ve velilerin yolda kustuğu ve aşırı mide rahatsızlığından şikayet etmeye başladığı öğrenildi. Bunun üzerine öğretmenler, Banaz yakınlarında durumu polise haber vererek yardım istedi.

Uşak Polisi öğrenci otobüsünü il girişinde eskortla karşılayarak Uşak Devlet Hastanesi'ne getirdi. 46 kişilik grup, otobüsten indirilerek acil serviste tedavi altına alındı. Bazı öğrenci ve veliler, durumlarının ciddi olması nedeniyle otobüsten hastaneye sedye ile taşındı.

Devlet Hastanesi Acil Servisi, zehirlenen öğrencilerin tamamını tedavi etmekte yetersiz kalınca bazı öğrenciler, Bir Eylül Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Zehirlenme haberini öğrenen bazı veliler ise eşlerini arayarak durumları hakkında bilgi aldı. Olay üzerine hastaneye gelen İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı ve Başhekim Ömer Faruk Azal, öğrencilerin durumları hakkında bilgi aldı.

Sağlık Müdürü Ali Taşçı, zehirlenmeye dair yaptığı açıklamada, "Hastanemize yoldan geçerken uğrayan bir ekip var. Ankara'da Anıtkabir'i ziyaretten dönüyorlar. Meydana gelen basit bir besin zehirlenmesi. Endişelenecek bir şey yok. Hiçbir problem yok. Bir çoğu psikolojik olarak etkilenmiş. Tedavilerini tamamladıktan sonra hepsini taburcu edeceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2005 Pazar 23:26:22
Güncelleme :14 Kasım 2005 Pazartesi 00:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?