4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Pakistan'a 60 bin battaniye

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce Pakistan'daki depremzedelere gönderilecek olan bir milyon battaniye kampanyasında bu akşam 60 bin battaniye yola çıktı.

Ankara Belediyesi tarafından yapılan ihalesi sonucu Uşak'tan karşılanacak olan bir milyon battaniye, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) tarafından oluşturulan konsorsiyum tarafından temin edilecek. 16 battaniye firmasının katıldığı konsorsiyum Pakistan'daki depremzedeler için 30 Kasım tarihine kadar 760 bin battaniye üretecek.

Geri kalan 250 bin battaniyeye ise konsorsiyuma girmeyen Uşak'taki diğer battaniyeciler tarafından karşılanacak. Yapılan anlaşma gereği bir milyon battaniye kampanyasında 60 bin battaniye bu gece saat 23.00 sıralarında 12 kamyonla Uşak'tan Ankara'daki Kızılay Genel Merkezi'ne doğru yola çıktı. Seslim Battaniye'de düzenlenen törenle gönderilen battaniye kamyonlarının önüne, "Ankara Büyükşehir Belediyesi Pakistan'a Battaniye Yardımı Aracı" pankartı asılarak yola çıkarıldı. 12 kamyondaki 60 bin battaniye gönderme törenine Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kamil Kılıç, Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hazim Sesli ve bir milyon battaniyeyi üretecek konsorsiyum üyeleri katıldı.

UOSB ve Sesli Battaniyeleri Yönetim Kurulu Başkanı Hazim Sesli, yaptığı açıklamada, "Türkiye'den Pakistan'a gidecek battaniyenin 760 bin adedi oluşturulan konsorsiyum tarafından karşılanacak. Geri kalan 250 bin battaniye ise Uşak'taki diğer battaniye şirketleri tarafından karşılanacak. Bir milyon battaniye 30 Kasım tarihine kadar gönderilmiş olacak. Bayrama kadar 400 bin battaniye Pakistan'a göndermeyi planlıyoruz. Kardeş ülke Pakistan'daki kardeşlerimizi soğukların başladığı bugünlerde ve mübarek Ramazan Bayramı'nda bir nebze olsun rahatlatmak istiyoruz. Bu kampanya sektöre canlılık getirecek. Ancak Uşak'ta günlük bir milyon battaniye üretiliyor. Bu ilimiz için çok değildir. Bu kampanya suni bir artışa neden olacaktır. Ancak birkaç hafta sonra fiyatlar normale döner. Kampanya çerçevesinde temin edilecek battaniyeyi adil olarak üreticilere dağıtmaya çalıştık" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kamil Kılıç ise, "Pakistan'daki depremden sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Belediye Başkanı'mız Melih Gökçek'i arayarak yardım konusunda talimat verdi. Bu bağlamda bir milyon battaniye gönderilmesi kararlaştırıldı. Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine bir milyon battaniye için Uşaklı üreticilerle görüştük ve ihale yaptık. Battaniyeleri uygun bir şekilde Kızılay'a teslim edeceğiz. Kızılay vasıtası ile de Pakistan'a gönderilecek. Gönderilen battaniyeler herkesin kullanabileceği kalitededir" açıklamasını yaptı.

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 12:25:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?