4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

THK, fitre ve zekat topluyor

Türk Hava Kurumu (THK) Uşak Şubesi, üniversite öğrencilerinden oluşan bir ekip kurarak fitre ve zekat toplamaya başladı. Üzerlerinde yelek bulunan üniversite öğrencileri ev ev dolaşıp zarf dağıtacak.

THK Uşak Şube Başkanı Ömer Asım Gündüz, yaptığı toplantıda, fitre ve zekat toplama işiyle ilgili bilgi verdi. Üniversite öğrencilerinden oluşan ekip, THK'dan aldıkları zekat ve fitre zarflarını ev ev dolaşarak vatandaşlara dağıtacak. Zarfların üzerinde THK'den geldiği ve görevli olduğunu belirten yazıların yanı sıra kimlik bilgilerinin de bulunacağını belirten Ömer Gündüz, "Vatandaşlarımız, kimliğini göstermeyen ve THK yeleği olmayan şahıslara karşı dikkatli olsunlar. Bu durumdan yararlanmak isteyen kötü niyetli kişiler olabilir. Bu nedenle görevlendirdiğimiz arkadaşlarımıza özel yelek hazırlattık. Türk Hava Kurumu önemli bir görev üstlenmektedir. Toplanan fitre ve zekatların yüzde 50'si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne, yüzde 40'ı Türk Hava Kurumu'na, yüzde 4'ü Kızılay'a, yüzde 3'ü Diyanete ve 3'ü de Çocuk Esirgeme Kurumu'na aktarılacaktır. Bu verilerden de anlaşılacağı gibi THK olarak biz kutsal bir görev üstlenmekteyiz. Bu kurumların hepsi sosyal yardımlaşma konularında insanlara yardım eden kurumlardır. Bu nedenle vatandaşlarımızdan fitre ve zekatlarını bize vermelerini istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2005 Cumartesi 15:20:31
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 16:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yahya gündüz IP: 81.214.118.xxx Tarih : 23.10.2007 01:34:50

merhaba ıyı geceler sızlere usak elmalı dere mahlesınden yazıyorum sizlerin fitre ve zekat zarf ısınde görevlendırmıs oldugunuz bir cocuk var onu gercekten kutlamak ıstıyorum elemanınız var gucuyle bayram seyran demeden calısıyor ve semtımızde bulunan kısılere buyuk kucuk demeden hep güler yüzlu ve hos görülü davranıyor buda demek oluyoki türk hava kurumu sonderece titiz elemanlardan olsuyor sızlerı rahatsız ettım ıyı aksamlar ınsallah hep böyle özverili elemanlarla calısırsınız