4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

UDAŞ, doğalgaz boru hatlarını devraldı

Uşak Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. (UDAŞ), doğalgaz boru hatlarını BOTAŞ'tan devraldı. UDAŞ, önümüzdeki hafta ilk gazı şehre vermeyi planlıyor. Geçen yıl Aralık ayında ihalesi tamamlanarak 28 Mayıs tarihinde Devlet Bakanı Abdüllatif Şener'in de katılımıyla çalışmalara başlayan UDAŞ, bugün itibariyle BOTAŞ'tan boru hatlarını 3 milyon dolar ödeyerek devraldı. Bozkuş köyü yakınlarında kurulan doğalgaz dağıtım tesislerinde düzenlenen törende, BOTAŞ İzmir Şube Direktörü Bekir Gül ve UDAŞ Genel Müdürü Ahmet Doğu, devir teslim için anlaşmaya imza attı.

UDAŞ Genel Müdürü Ahmet Doğu, daha önce ilk gazın şehre verilmesiyle ilgili açıklamalarda bulunduklarını ancak devir işlemlerinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle gazı veremediklerini belirterek, "Bugün itibariyle BOTAŞ boru hatlarını devralmış bulunmaktayız. Boru hatlarının devir işlemleri tamamlanamadığı için daha önce açıkladığımız tarihte gazı veremedik. Yaklaşık 15 gündür yoğun bir çalışma yaparak devir işlemlerini hızlandırdık. Bu hafta içerisinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) mevzuatı gereğince bazı tadilatlar yapılarak, buradaki bazı ünitelerin montajları ve tesisler tamamlanır tamamlanmaz Uşak halkı doğalgaza kavuşmuş olacak. Tesislerimizde şuanda koku ünitesi kurulmadı. Birkaç gün içerisinde bu üniteyi de kuracağız. Çünkü koku ünitesi olmadan gaz vermek yasak. Şehir içinde de henüz tamamlanmayan çalışmalarımız da hafta içerisinde tamamlanacak" dedi.

Uşak'a doğalgazın Bilecik-Kütahya üzerinden geldiğini de ifade eden Doğu, "Bu ana hattan doğalgaz 70 bardan 20 bara düşerek çelik hatlarla şehre giriyor. Şu andaki kapasiteyle şehrin 10 yıl ihtiyacı karşılayacak seviyede. İleriki yıllarda gerek sanayi kuruluşlarının artması, gerek şehrin nüfus yoğunluğu doğrultusunda ihtiyaç olduğu takdirde sistemi geliştirebiliriz. Şu ana kadar 3 milyon dolar BOTAŞ'a ve 4 milyon dolar da yatırım olmak üzere yaklaşık 7 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdik. Bugün itibariyle 950 abonemiz var. Gaz verilmesiyle birlikte aboneler artacaktır. Yıl sonuna kadar 4 bin abone hedefliyoruz. 22 kişiyi biz istihdam ediyoruz ve yan sanayileriyle birlikte Uşak'ta yaklaşık 200 kişi istihdam ediliyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2005 Cumartesi 16:18:30
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 16:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?