4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Unakıtan, Uşak'ta

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Uşak Valiliği öncülüğünde, Pakistan'daki depremzedeler yararına başlatılan "Bir Battaniye de Sen Bağışla" kampanyasında toplanan 16 bin adet battaniyenin Pakistan'a doğru yola çıkması sebebiyle düzenlenen törene katıldı.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Uşak'a gelen Bakan Unakıtan, valilik öncülüğünde başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan 16 bin adet battaniye yüklü yardım kamyonlarını Pakistan'a gitmek üzere yola çıkardı.

Belediye binası önünde düzenlenen törenle battaniye yüklü kamyonlara start veren Bakan Unakıtan, Pakistan'daki depremzedelere gösterilen duyarlılık karşısında duygulandığını ifade ederek, "Şu kamyonlara bir bakıyorum da doğrusu sizleri bir kez daha takdir etmek istiyorum. Uşaklılar'a bu yaptıkları yardımdan dolayı teşekkür ediyorum. Pakistan'a gittim, biliyorum. Derme çatma evleri var. Nüfus da çok yoğun. Kişi başına düşen milli gelir çok az. Fakirlik de hat safhada.

Dost dediğimiz, kardeş dediğimiz Pakistan'a yardım etmek en büyük insanlık görevimiz. Şimdi bunu Uşak yapıyor. Ben de şahit oluyorum. Bu sizin cömertliğinizi, yardım severliğinizi gösterir. İnşallah bu yardımlar hem dünyada hem ahirette karşınıza gelir. Bu davranışlar hoş davranışlar. İşlerinizde bereketinizde artar. Bu yaptıklarınızı hükümetteki arkadaşlarıma, bakanlara ve sayın Başbakan'a da anlatacağım" diye konuştu.

Bakan Unakıtan, konuşmasının ardından battaniye yüklü kamyonlara Pakistan'a gitmek üzere start vererek, "Yolunuz ve bahtınız açık olsun, hepinize hayırlı yolculuklar" dedi.

Düzenlenen törenin ardından Unakıtan, belediye ziyareti sırasında geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç'ın meclis lojmanlarıyla ilgili olarak Maliye Bakanı hakkında gensoru verilmesi yönündeki sözlerine de, "Bu konuyu gidin sayın Meclis Başkanımıza sorun" değerlendirmesini yaptı.

Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Bakan Unakıtan'a Uşak halısı, Eşme kilimi, bir çini ve üzerinde Karun Hazineleri'nin bulunduğu bir battaniye hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 20:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?