4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Kağıt deposunda yangın

Uşak'ta bir kağıt hurda deposunda çıkan yangın, büyük çapta maddi hasara neden oldu. Yoğun duman nedeniyle güçlükle müdahale edilen yangında, 200 ton hurdalık kağıt yandı.

Uşak Merkez Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Akse Mezarlığı yanında, saat 21.45 sıralarında, Günay Kağıt Hurda Deposu'nda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yoğun duman mahalleyi sararken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etmekte güçlük çekti. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemezken, Kemal Özçetin'e ait depoda bir adet vinç, pires makineleri ve 200 ton hurdalık kağıt yandı. Yangın nedeniyle ölen ya da yaralanan olmazken, itfaiye ekipleri ve çevredeki evler, yoğun dumandan etkilendi.

Yangına, Uşak Belediyesi, Uşak Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 12 adet arozöz müdahale etti. Yangın kontrol altına alınırken söndürme çalışmaları, halen devam ediyor. Yangın nedeniyle depoda 100 bin YTL'lik maddi hasar meydana gelirken, yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Yoğun duman mahalleyi kaplarken, olası bir zehirlenme vakasına karşı bir adet ambulans yangın alanında hazır bekletildi. Yangına müdahale ederken yoğun duman altında kalan itfaiye erlerine zehirlenmemeleri için ayran içirildi.

Günay Kağıt Hurda Deposu sahibi Kemal Özçetin, yangının çıkış sebebini bilmediğini ve yangının çıktığı anda depoda olduğunu belirterek, "Yangın arka tarafta bulunan bir balyanın tutuşması ile başladı. Uşak Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri yangına zamanında müdahale etmedi. Bir itfaiye aracının söndürebileceği yangını, zamanında müdahale edilmediği için 12 arozöz zor söndürdü" deyerek tepki gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2005 Perşembe 01:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?