4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Motosikletlere sıkı takip

Uşak Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince 8 ay içinde egzoz susturucusu sökülmüş ve tescili olmayan 250 motosiklet toplandı.

Şehrin muhtelif yerlerinde sabah ve akşam saatlerinde çevreyi rahatsız eden susturucusuz motosiklet için uygulama yaptıklarını belirten Uşak Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Başkomiser Abdurrahman Sağlam, "155 Polis İmdat ve 154 Alo Trafik hatlarına gelen şikayetler doğrultusunda uygulama başlattık. Uygulamalarda susturucusu sökülmüş, çevreyi rahatsız eden, sürücü belgesi ve tescil plakası olmayan motosikletlere karşı şehrin değişik yerlerinde ekiplerimiz uygulama yaparak gerekli belgeleri olmayanlara el koyup oto parka gönderiyor. Sürücü belgesi olmayan kişileri mahkemeye sevk ediyoruz. Bugüne kadar bir haftalık süre zarfında 250 adet motosiklete el koyduk" dedi.

Uşak'ta kimsenin gürültü kirliliği yapmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Sağlam, "Susturucusu olmayan hiçbir motosikleti trafiğe çıkartmayacağız. Vatandaşlarımız motosiklet kullanmanın tehlikesini bilmiyorlar. Hiçbir önlem almıyorlar. Motosiklet kazalarında ne kadar iyi korunursanız korunun ölüm oranı yüzde 60'larda. Motosiklete binerken vatandaşlarımız muhakkak kask taksın. Gerekli korunma önlemlerini alsınlar ve o şeklide yola çıksınlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2005 Salı 14:40:29
Güncelleme :6 Eylül 2005 Salı 14:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?