4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Uşak'ta huzur operasyonu

Uşak Emniyet Müdürlüğü, özellikle son günlerde ülke genelinde artan illegal örgüt olayları ve il genelindeki asayiş olaylarının artması üzerine huzur operasyonu başlattı.

Uşak İl Emniyet Müdürü Ali Kalkan, uygulamaya katılan polis memurlarına yaptığı konuşmada, "Hiç kimseye vefa borcumuz yok. Art niyetli şahıslara karşı balyoz gibi tepelerine binin masum vatandaşa karşı ise pamuk eldivenli olun" uyarısında bulundu.

Uşak İl Emniyet Müdürü Ali Kalkan özellikle son birkaç aydır, "Uşak'ta faili meçhul olaylar arttı, vatandaşın can güvenliği yok" gibi dedikodulara karşı il merkezinde huzur operasyonu başlattı. Saat 21.00 sıralarında başlayan ve 27 ekipten oluşan 107 polis memurunun görev aldığı huzur operasyonunda, şehrin muhtelif noktaları ve umuma açık mekanlarda üst araması, kimlik sorgulaması, şüpheli şahıslar üzerinde durdu.

Uygulama öncesi Emniyet Müdürlüğü önünde personeline duygusal bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Ali Kalkan, " Ülkemizde ve ilimizde özellikle son zamanlarda istenmeyen olaylar cereyan etmektedir. Amacımız vatandaşımızın malına ve canına kasteden kişilere ve delici kesici aletleri ele geçirmektir. Polisin hedefi suçluları yakalamaktır. Genel asayişi bozmaya, halkın huzurunu ve refahını kaçırmaya çalışanlar şahıslara karşı çelik gibi, masum vatandaşa karşı ise okullarda öğrendiğiniz gibi pamuk eldivenli olacaksınız. Şüphelendiğiniz herkesin kimliğini sorun ve suçüstü olayları anında müdahale ederek nereye girerse girsin alın. Her şeyden önce siz varsınız ve suçluların tepesine balyoz gibi inersiniz. Yeni TCK'ya göre polisin eli kolu bağlandı hiçbir şey yapamaz gibi söylentilere ve kimsenin oyununa gelmeyiz ve bu fırsatı vermeyiz. Hiç kimseye karşı ben başta olmak üzere vefa borcumuz yok. Devletin ve yasaların bize vermiş olduğu yetkiyi yerine getirmek zorundayız. Bizim varlığımız vatandaşın can ve mal güvenliği ile devletin bekasını sağlamaktır. Polis cin gibidir. Çalışmalarınızda insan haklarına karşı da saygılı olarak görev yapmanızı istiyorum. Gereksiz spekülasyonlara çeşitli dedikodulara meydan vermeyin. İstihbaratımız, asayişimiz ve sizler mükemmelsiniz. Gayet ciddi ve kutsal bir görev yapıyorsunuz. Sizlerden bu bilinç doğrultusunda görev bekliyorum" dedi.

Uşak Emniyet Müdürü Ali Kalkan'ın bu konuşmasının ardından 27 ekipten oluşan 107 polis memuru, gece saat 01.30 sıralarına kadar devam edecek olan 19 mahalle ve noktada umuma açık birahane, gazino, bar ve kahvehanelerde operasyona başladı. Operasyonların periyodik olarak devem edeceği de bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2005 Perşembe 01:22:19
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 16:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
temiz bir uşak IP: 85.98.120.xxx Tarih : 17.09.2005 10:33:03
bencede çok geç kalmış bir operasyon bu kadar insan ölmeden yapılsaydı belki bu kadar can yanmazdı o kadar ana baba evlat aglamzdı bu denetimler dahada az her gün yapılsa daha iyi olur bazen uşakta emniyet teşkilatı yok gibi oluyor