4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Bakan Şahin Uşak'ta

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Uşak'ta temel atma törenine katıldı. Halil Gedik Spor Kompleksi'nin temelini atan Bakan Şahin, spor alanındaki tesisleşmenin yetersiz olduğunu söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Uşak Aşevi'ni ve Gıda Bankası'nı ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Aşevinde yemek kazanlarını kontrol eden Şahin, muhtaç ailelerle de ilgilendi.

Daha sonra Gıda Bankası'nı da gezen Şahin, "Biz fakir sayısının ve fakirlere yemek dağıtan yerlerin çoğaldığı bir ülke istemiyoruz. Mümkün olduğu kadar bunu azaltmak istiyoruz. Ama bunlarda olacaktır. Çünkü Türkiye geçmişte büyük krizler atlatmıştır. Varlıklı insanlar bir gecede varlıklarının yarısını kaybetmiştir. Böyle bir dönemden geçiyoruz. O bakımdan bu tür müesseseler tabii ki olacaktır. Hedefimiz Türkiye'deki yaşam standartlarını yükseltmektir" dedi.

Geçen ay Uşak gündemini meşgul eden tarihi Kırık Minare'yi de gezen Bakan Şahin, buradaki yanlış restorasyonun tespit edilerek söküldüğünü ve iki ay içerisinde aslına uygun olarak yeniden restore edileceğini söyledi. Konuyla ilgili olarak Uşak Valisi Kayhan Kavas, bu tarihi dokunun restorasyonunu Uşak Valiliği İl Özel İdare olarak üstlenebileceklerini söyledi.

Son olarak Uşak Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Halil Gedik Spor Kompleksi'nin temelini de atan Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, burada at üzerindeki ciritçiler tarafından karşılandı. Aralarında bayan ciritçilerin de bulunduğu atlılar Şahin'e eskortluk yaparak tören alanına kadar eşlik etti.

Törende önce kısa bir cirit müsabakası izleyen Şahin, daha sonra ciritçilere hediyelerini verdi. Bayan ciritçilerle de yakından ilgilenen Şahin, "Hükümet olarak spor alanı ile ilgili iki temel düşüncemiz var. 9 bin 39 spor tesisimiz var. 20 milyon gencimiz var. Bu tesisler çok yetersiz. Peki ne yapmalıyız? Devletin yatırımlar için ayırdığı bütçe çok azdır. 3 yıldır geçmişte ödeneği ve plan projesi olmadığı halde belki siyasi nedenlerle temeli atılmış pek çok tesis var. Bu tesisleri ödenek ayırabilmemiz için yüzde 70'i bitmiş olması lazım.

Uşak'ta da yüzde 20'si bitmiş bir yüzme havuzu var. Bu tesisleri tamamlayıp yerel yönetimler ve hayırsever vatandaşlarımızla tesisleşme hamlesi yapacağız. Spor alanında daha yapacağımız çok iş var. Bu konuda muhalefetin de desteğini alıyoruz. Bugüne kadar mecliste sporla ilgili her şeyi muhalefetle el ele vererek yaptık. Cumhuriyet Halk Partisi'ne de bu nedenle teşekkür ediyorum. Biz bundan sonra da el ele güzel işler yapacağımıza inanıyorum" dedi.

Bakan Şahin ayrıca, hayırsever iş adamı Halil Kaya Gedik'e de Uşak'a yaptığı hizmetlerden ve komplekse yardımlarından dolayı teşekkür plaketi sundu.
Halil Gedik Spor Kompleksi'nin temelini atan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin daha sonra Uşak'tan ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 23:41:55
Güncelleme :14 Kasım 2005 Pazartesi 23:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?