4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Milli Takım'a güvenoyu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye A Milli Takımı'nın İstanbul'daki maçta İsviçre karşısında Almanya'ya gidecek skoru alacağına inandığını söyledi.
İsviçre maçı öncesi ve sonrasında yaşananları da değerlendiren Bakan Şahin, Türk milletinin bu çirkinlere karşılık vermeyeceğini, İstanbul'da Türk milletinin misafirperverliğini İsviçre'ye göstereceklerini kaydetti.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve Halil Gedik Spor Kompleksi'nin temelini atmak üzere Uşak'a gelen Bakan Şahin, Vali Kayhan Kavas'tan şehirle ilgili brifing aldı. Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası Avrupa elemeleri baraj maçında İsviçre karşısında aldığı mağlubiyeti değerlendiren Bakan Şahin, "İsviçre, normal şartlarda yenebileceğimiz bir rakipti. Umudumuzu kaybetmeyelim, milli takıma destek verelim. İstanbul'daki maçta oyuncularımızın yenmek için arzulu olduklarını gördüm. Türkiye A Milli Takımı'nın İstanbul'daki maçta İsviçre karşısında Almanya'ya gidecek skoru elde edeceğini umut ediyorum" diye konuştu.

İsviçre maçı öncesi ve sonrasında yaşananları da değerlendiren Bakan Şahin, "Olayları önce İsviçre basını provake etti. Maç sırasında ve sonrasında milli takıma hakaretler edildi. Milli Marşımız ıslıklandı. Biz bu çirkinlere karşılık vermeyeceğiz. Yanlışa yanlışla cevap veren bir millet değiliz. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 60 bin kişiyle Türk milletinin misafirperverliğini İsviçre'ye göstereceğiz" dedi.

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu milli güreşçi Hamza Yerlikaya'nın 'Son yıllarda Türkiye'de başarılı güreşçi yetişmiyor' şeklindeki açıklamalarını da değerlendiren Bakan Şahin, "Hamza Yerlikaya'nın görüşlerine katılmıyorum. Çünkü özellikle yaz aylarında ülkemizin her tarafında yağlı güreşler düzenleniyor. Bu organizasyon dünyanın hiçbir yerinde yok. Ayrıca, yerel yönetimleri sporcu yetiştirmeleri için teşvik ediyorum. Hamza Yerlyikaya, bizim için önemli bir sporcu. Uyarılarını böyle basın aracılığıyla değil, direk bize yapmasını isterim" diye konuştu.

Doping olaylarını da değerlendiren Bakan Şahin "Bugün Katar'da bazı sporcularla ilgili doping kararı alınacak. Bu kararın içinde bizim sporcularımız da olacak. Biz doping konusunda Uluslararası Antidoping Ajansı (WADA) gibi denetimlerimizi artıracağız. Sadece idrardan değil kandan da doping kontrolü için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bir cihaz siparişi verdik. Türkiye, doping kullanan ülkeler arasında ilk 10'da yok. Az da olsa ülkemizde doping kullanılıyor. Hedefimiz doping kullanımını sıfıra indirmektir" dedi.

Bakan Şahin, daha sonra AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret etti ve Uşak Aşevi'ne giderek yemek pişirilen yerleri denetledikten sonra tarihi Kırık Minare Camii'ndeki restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 17:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?