4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Uşak'ta spor seferberliği

Uşak Valisi Kayhan Kavas, il merkezindeki ilk ve orta dereceli okullarda görev yapan beden eğitimi öğretmenleriyle biraraya geldi. Kavas, gençlere sporun sevdirilmesi için bir yol haritası çizerek adımların sağlam atılmasını istedi.

Kız Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen toplantıda Vali Kavas, ilde sporun geliştirilebilmesi için yapılması gereken çalışmalar hakkında öğretmenlerle fikir alışverişinde bulundu. Spora düşkün olduğunu belirten Kavas, "Haftada 2 ya da 3 gün spor yapan biriyim. Uşak'ta spor seferberliğini nasıl başlatabiliriz sorusuna cevap arayacağız. Bu alandaki temel sorunları en iyi bilen insanlar olarak gençlerimizin daha iyi imkanlarda spor yapmaları için önerilerinizi bekliyoruz" dedi.

Kentte her mahallede semt sahaları olduğunu kaydeden Kavas, bu alanların yetersizliğinden dem vurdu. Sözlerini, "Spor salonumuz da yeterli değil" diyerek sürdüren Vali, "Sporun geliştirilmesi için kendimize bir yol haritası çizelim ve bu doğrultuda yapılması gerekenleri hızla yerine getirelim. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile görüştüm ve 2006 yılında tartan pist yapılması konusunda söz aldım. Ülke çapında kullar arası gerçekleştirilen müsabakalarda yakaladığımız başarıları incelediğimizde durumun hiç de iç açıcı olmadığını görüyoruz. Daha başarılı olmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 13:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?