24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Müdürler köylerde dert dinledi

Uşak Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından organize edilen bir günlük dağ gezisinde, İl Genel Meclisi üyeleri ve daire müdürleri, köylülerin sıkıntılarını dinleyip, yatırımları yerinde inceledi. Murat Dağı'nın Uşak tarafını da gezen heyet, bölgede bulunan sulama göletleri ve Küçükler Barajı'nda da incelemelerde bulundu.

Çevre ve Orman İl Müdürü Ramazan Toker önderliğinde organize edilen dağ gezisinde, İl Genel Meclisi üyeleri ve daire müdürleri Uşak merkeze bağlı Yaşamışlar ile Banaz İlçesi'ne bağlı Ayrancı, Gürlek, Bahadır, Kızılhisar, Derbent, Ovacık Orhaniye, Kuşdemir ve Kızılcaören köylerinin sorunlarını dinleyip yapılan yatırımları yerinde inceledi.

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Pehlivan, özel idare kanununun değişmesinden sonra gündemlerini belirleyip, çalışmalara başladıklarını belirterek, "Özel İdare bütçesi ile yaptığımız yatırımları yerinde incelemek ve köylerimizin sıkıntılarını dinlemek amacıyla bir gezi programladık. Geçen yıl 220 kilometre köy yolu asfaltladık. Bu yıl ise 240 kilometre yolu çalışma programına aldık. Köylerimizin içme suyu, elektrik, kanalizasyon ve tarımla ilgili sorunları var. Amacımız bu toplantıda sorunları yerinde inceleyerek, çözüm üretmektir. 4 yıl içerisinde köylerimizdeki kanalizasyon sorununu çözeceğiz. Uşak İl Genel Meclisi olarak, hiçbir parti farkı gözetmeksizin uyumlu bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bundan sonra belli aralıklarla düzenleyeceğimiz gezilerde, köylümüzün sıkıntılarını gidermeye devam edeceğiz" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Pehlivan, ayrıca Uşak'ın hastane sorunu bulunduğunu ve en kısa sürede bu sorunu çözeceklerini belirterek, "Uşak'a modern bir hastane kazandırmak için çalışmalara başladık. Şu anda Uşak Devlet Hastanesi fiziki olarak yetersiz kalmaktadır. İki üç yıl sonra mevcut hastanenin, ihtiyaca cevap veremez hale geleceğini düşünüyoruz. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Uşak Devlet Hastanesi 5 ilçeyle birlikte, komşu illerimize bağlı bize yakın ilçelere de hizmet veriyor. Amacımız 21. yüzyıla yakışır bölgenin en modern ve büyük hastanesini inşa etmektir. Bu konuyu 2006 yatırım programına aldık. 2006 yılında inşaata başlayarak kısa sürede bu hastaneyi bitirerek hizmete sokmak istiyoruz" dedi.

Çevre ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen geziye, 19 meclis üyesi, daire müdürleri ve basın mensupları katıldı. Uşak Merkez Yaşamışlar köyünden başlayarak Elmadağı ormanları, Murat Dağı ormanları, Küçükler Barajı Yangın gözetleme kuleleri ve tepedelen orman içi mesire alanını da gezen heyet, farklı bir gün yaşadı. Gezinin son bölümü olan Kızılhisar köyündeki muhtarlar toplantısına, Uşak Valisi Kayhan Kavas da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 16:08:39
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 14:41:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?