22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Hayırsever Baykal'dan okul

Eşme İlçesi'nde hayırsever işadamı Önder Baykal tarafından yaptırılacak olan Öğretmen Ali Baykal İlköğretim Okulu'nun temeli, Uşak Valisi Kayhan Kavas tarafından atılı.

Eşme'nin Kemer Mahallesi'nde hayırsever işadamı Önder Baykal tarafından yaptırılacak 15 derslikli Öğretmen Ali Baykal İlköğretim Okulu'nun temeli, Vali Kayhan Kavas, işadamı Önder Baykal, daire müdürleri ve Eşmeliler'in katılımı ile atıldı.

İlköğretim okulunun temel atma törenine katılan Vali Kavas, konuşmasında, "Eşme'nin geleceği olan nesillerin yetiştirileceği okulun temelinin atması benim için çok mu çok önemli bir hadise" diyerek, hayırsever Önder Baykal ile birlikte temele ilk harcı döktü.

Yaklaşık 1.5 trilyon liraya mal olacak liseyi yaptıracak olan hayırsever Önder Baykal ise, "Milli Eğitim camiasına, babamın da öğretmen olması dolayısıyla bir okul kazandırmak istedim. Buradan öğrencilerimizin dünyanın birçok sayılı üniversitesine gidebilmesi için gerekli her türlü imkan sağlamak yolunda okula yüzme havuzundan tenis kortuna, her öğrenciye bilgisayardan kameralı güvenlik sistemine kadar her şeyi planladık. Sanırım bittiğinde Milli Eğitim'in Türkiye'deki en modern, çağdaş imkanları en geniş olan lisesi olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 16:23:55
Güncelleme :28 Kasım 2005 Pazartesi 14:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?